≫ 

Ramazan kvari planove Liverpulu, Salah i Mane će morati da gladuju pre finala sa Realom

Muslimani iz Liverpula moraće da menjaju navike u ishrani u danima pred sudar za pehar Lige šampiona

  • 12

Finale Lige šampiona 26. maja u Kijevu igraće treći put zaredom Real Madrid, a prvi put posle 11 godina i meča sa Milanom u Atini, Liverpul.

>>> Lebron Džejms zaradio 6.7 miliona ulaskom Liverpula u finale LŠ!

Biće to sudar dve fudbalske filozofije i prilika da svet vidi može li grupa igrača u crvenim dresovima, "tamo neki" Lovren, Aleksander-Arnold, Karijus i družina, da prirede iznenađenje protiv "teškaša" iz Madrida.

Naravno, najveće nade navijači Liverpula polažu u neverovatnog Mohameda Salaha, najzaslužnijeg za sve dobro što se ekipi Jirgena Klopa dešava ove sezone, i naravno za plasman u finale takmičenja koje je engleski klub osvajao pet puta.

Međutim, problem za Salaha mogao bi da bude to što se finale igra usred Ramazana, svetog muslimanskog meseca (od 15. maja do 14. juna) tokom kojeg se vernici predaju strogom postu u periodu od svitanja do izlaska meseca.

Foto: Tanjug/AP

Salahu je brzina najveći adut, pa zato postoji blaga bojazan da Egipćanin neće biti dovoljno energičan i hitar kao što je inače ako tokom Ramazana ne bude unosio dovoljno tečnosti i pogonskog goriva za organizam u vidu najkvalitetnijih namirnica u programirano vreme, kad i većina saigrača.

Poznato je da je Salah praktikuje mnoge obrede koji se podrazumevaju od svakog pravog muslimana, sigurno je da ni predstojeći Ramazan neće biti izuzetak, ali nije prvi put da mora da menja navike kako bi ostao fit i snažan.

Suština je da neće jesti i piti tokom dana, čak ni vodu, već samo uveče, što znači da ako se bude strogo pridržavao posta praktično će bez doručka i ručka istrčati na teren protiv Reala.

Stvari se komplikuju za Liverpul pred finale, jer će na postu biti i Mane i Emre Čan koji su ove sezone dali veliki doprinos uspesima ekipe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Febo

    3. maj 2018 | 17:51

    Ma kakvi da gladuju,nakkace se prasetine pre utakmice,samo da ih niko ne vidi

  • PIXI

    3. maj 2018 | 20:26

    Sve to postujem,ali bi ih momentalno ostavio na klupi,svaka vera propoveda skromnost,ali tu nisu bili dosledni pa su uzeli silni kes

  • Bili

    3. maj 2018 | 17:39

    Post im se sastoji od toga da noću jedu koliko hoće umesto danju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA