≫ 

Stiže im Isus da bude talija za opstanak: Englezi platili Špancu da bude na tribini u meču sezone

Zaljubio se u klub igrajući FIFA, sad je hit među navijačima Ročdejla koji će za vikend igrati meč za opstanak u ligi

  • 1

Engleski trećeligaš Ročdejl za vikend igra najvažniji meč sezone posle kojeg će biti poznato da li će naredne takmičarske godine igrati niži rang ili će ostati tu gde jeste trenutno.

Ročdejlu če biti potrebno mnogo sreće da im se dogodi najbolji scenario, prvi uslov je da pobede Čarlton, a drugi je da direktni rival za opstanak, Oldam, ne pobedi Nortempton u gostima.

Zato je mobilizacija među navijačima Ročdejla na najvišem nivou, a pomoć, neočekivano, stiže i van Ostrva, i to iz Španije odakle je momak koji se pre nekoliko godina zaljubio baš u ovaj engleski klub.

>>> Navijači Fulama oduševili Jokanovića: Krenuli peške za Birmingem! (FOTO)

Ime mu je Hesus Sančes, i gle sudbonosnog znaka: momak po imenu Isus stiže da pomogne voljenom klubu da se spasi! Navijači Ročdejla u Engleskoj vide to kao znak sa neba, pa su svom "saborcu" platili da dođe na utakmicu kako bi ovaj bio na tribini i, veruju, svojim prisustvom doneo sreću ekipi.

Inače, Sančes je 26-godišnjak koji nikad u životu nije kročio van granica Španije, a ljubav prema Ročdejlu rodila mu se 2009. godine, kada je bez milosti drndao džojstik igrajući FIFA.

Ročdejlovci su za Hesusa saznali preko društvenih mreža, njegov tviter nadimak je "Spanish Dale", a Englezima je potpuno fascinantno kako to da jedan Španac toliko voli baš njihov klub.

- Rekli su mi preko naše "vatsap" grupe da su me najavili tamo rečima "Isus dolazi da nas spasi" - rekao je Španac za engleske medije pred put koji su mu obezbedili navijači Ročdejla prikupivši 500 funti za avionsku kartu.

Sančez je hit među navijačima "Dejla", svi znaju za njegovu ljubav prema engleskom klubu čiji dres nosi kada rekreativno igra fudbal ili košarku, što ne propušta da slika i "kači" na svoj tviter nalog.

Ovaj fudbalski fan je inače iz Albasetea koje je više od 1000 kilometara udaljeno od Mančestera odakle je Ročdejl, no to ga neće sprečiti da u subotu bude uz voljeni klub.

- Iznenadio sam se, ovo je za mene ostvarenje sna. Malo se osećam glupo jer će mi navijači platiti put do Engleske i nazad, ali hvala im na tome. Nisam verovao da ovo može da se desi. Više bih voleo da je Ročdejl u boljoj poziciji, a ne ovako, ali i dalje verujem da može da se izvuče u poslednjem kolu.

U Ročdejlu svi željno čekaju dolazak Sančeza, najavili su specijalan doček.

- Kao klub, mislimo da je ovo zaista sjajan gest naših navijača, da omoguće tom momku da dođe i gleda utakmicu našeg tima. To je sjajno - rekao je portparol kluba Lejan Kojl.

- Nadamo se da će sa Isusovim dolaskom Ročdejl ostati u ligi - misao je koja preovladava oko kluba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johnny Repp

    4. maj 2018 | 03:58

    Za situaciju u kojoj su se našli sami su krivi jer su u poslednje 3 uzastpone utakmice kod kuće od mogućh 9 osvojili samo 3 boda. Sreća im je što i Nortemptonu treba pobeda protiv Oldema za opstanak

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA