≫ 

Atletiko srušio Vengerov evropski san, Madriđani su u finalu Lige Evrope! (FOTO)

"Jorgandžije" savladale "Tobdžije" 1:0 golom Dijega Koste u 45. minutu

  • 2

Atletiko će u finale Lige Evrope u Lionu 16. maja, tamo neće biti Arsenala, ni Arsena Vengera, čiji je tim poražen u Madridu 1:0 golom Dijega Koste u nadoknadi prvog poluvremena.

Španci su tako prošli u veliko finale ukupnim rezultatom 2:1 posle londonskog egala.

U drugom polufinalu posle produžetaka Red Bul Salcburg je izgubio od Marseja sa 2:1. Posle vođstva Austrijanaca 2:0, koji su tako anulirali minus iz Francuske, ušlo se u dodatnih 30 minuta. Ipak, Marsej je golom Rolanda u 116. minutu uspeo da prođe u veliko finale.

>>> Kakav peh Košelnija: Zbog slučajne povrede propušta Mundijal! (FOTO) (VIDEO)

A u Madridu...

Legendarni francuski trener poslednji put je sedeo na klupi "tobdžija" u evropskoj utakmici, nije mu se dalo da dođe do još jednog evropskog finala gde bi pokušao da napadne prvi pehar van Engleske. Odlazi poražen.

Foto: Tanjug/AP

Rampu mu je spustio Dijego Simeone i njegovi igrači u "tvrdoj" utakmici u kojoj su bili bolji tek za taj jedan gol u režiji Koste, koji je u ključnom trenutku realizovao savršeno poprečno dodavanje Grizmana, "otresao" Beljerina i onda matirao Ospinu za delirijum na tribinama "Vanda Metropolitane".

Bio je to trenutak koji je napravio razliku, ali daleko da je pre i posle toga utakmica bila "mrtvo more".

Sjajni navijači dali su poseban štimung meču, desetine hiljada crveno-belih šalova sporadično su se vijorili praćeni velikom bukom...

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Veče protkano jakim emocijama zbog pobede i prolaza Atletika, jednako je bilo dirljivo za navijače Atletika i zbog činjenice da je ikona kluba i miljenik za sva vremena Fernando Tores, odigrao poslednji evropski meč za voljeni klub. Imao je šansu u finišu da se upiše i prekrati neizvesnost, ali se nije snašao pred golom gostiju. Kakav bi to oproštaj bio da je uspeo.

Na drugoj strani, Arsenal je imao svoje šanse koje je kreirao posle primljenog gola, dominirali su Englezi dobrih dvadesetak minuta u nastavku, ali nisu umeli da probiju defanzivni zid "jorgandžija": Monreal i Beljerin su slali neupotrebljive centaršuteve, Ozil se mnogo trudio, no ništa konkretno nije uradio, baš kao i najistureniji Lakazet... Nije bilo baruta u kopačkama engleskog tima u četvrtak uveče u Madridu.

Nije bilo ni sreće, jer se kapiten Košelni u povoju meča teško povredio i time kao da je najavljeno još jedno veče za zaborav navijača Arsenala.

Na kraju, krik radosti iz grla navijača Atletika prolomio se sa poslednjim zviždukom sudije, crveno-beli Madrid slavi i veruje u najsrećniji mogući epilog za dve nedelje kada će Atletiko napasti treći trofej u drugom po jačini evropskom takmičenju, koje je osvajao 2010. i 2012.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Legende

    3. maj 2018 | 23:26

    Tvrda utakmica,Atletiko je dao gol i time samo potvrdio prolaz,dok je na drugoj strani Arsenal koji je može se slobodno reći izgubio utakmicu još u Londonu,kada nisu uspeli da daju bar 2 gola pored onoliko šansi i igrača manje Atletika. Dali su sve od sebe,ali jednostavno nisu mogli. Svakako emotivno veče na obe strane. Tužan mi je odlazak Vengera bez evropske titule isto koliko i Toresa u Kinu. Pozdrav svim ljubiteljima fudbala

  • Miloje Bubanja

    4. maj 2018 | 06:17

    da smo mi i zvezda dobili lakse rivale u osmini finala i sreca da ans je posluzila u 1/4 finalu, imali bi 2 ekipe u polufinalu lige evrope,ali i ovako je dobro

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA