≫ 

Piksi odbio da ode kod Vengera u Arsenal

Dragan Stojković je zbog francuskog trenera odlučio da i on postane stručnjak

  • 1

Srpski fudbalski trener Dragan Stojković Piksi otkrio je da ga je svojevremeno Arsen Venger zvao da mu se pridruži iz Nagoje u Arsenalu, ali da nije mogao da napusti Japan iz porodičnih razloga. Stojkovića, sadašnjeg trenera kineskog Gvanžu RF, i Vengera vezuje dugogodišnje prijateljstvo još iz Nagoje, gde je Francuz bio trener srpskom asu, pre nego što je stigao u Arsenal 1996. godine.

>>> Zavirite u najglamuroznije venčanje iz srpskog džet-seta: Udala se Piksijeva ćerka! (FOTO) (VIDEO)

- Zvao me je da dođem u Arsenal kada ga je preuzeo. Razmišljao sam šta da radim, bila je to životna prilika, ali sam je odbio iz dva razloga. Deca su mi išla u školu u Japanu i bila su zadovoljna, a ja sam se osećao ugodno u toj zemlji jer sam bio prva zvezda lige. Da deci nije počela škola u Japanu sigurno bih otišao u Arsenal", rekao je Stojković za britanski sajt Gol.

Izabran je svojevremno za najboljeg trenera Srbije: Dragan Stojković Piksi Foto: Marko Todorović

Kako priča Stojković, upravo zbog Vengera je odlučio da započne trenersku karijeru.

- Zbog svega što sam naučio od Vengera odlučio sam da postanem trener. Pored njega shvatio sam da je fudbal jednostavan, a to je verovatno najteže. Bio mi je inspiracija", kaže bivši jugoslovenski reprezentativac i vezista niškog Radničkog, Crvene zvezde, Marselja i Verone.

Stojković je savetovao Vengera, nakon objave da odlazi iz Arsenala posle 22 godine, odmori i putuje svetom, ali je i uveren da nije završio karijeru.

VIDEO: Reakcije Vengera kada je došao na Marakanu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    4. maj 2018 | 15:57

    PETA ZVEZDINA ZVEZDA!!! Jedan je DRAGAN STOJKOVIC PIKSI. Nije imao sportske srece u karijeri, jer kao drugacije reci, kad je otisao iz Zvezde 90 god, a Zvezda osvojila KES 91. Cijeli tim se pravio oko njega, i sva pojacanja koja su dolazila u Zvezdu, su imali zelju da igraju pored PIKSIJA. PUNO TI HVALA , sto si bio dio CRVENO BELE porodice, i iskreno se nadam da ces u skorije vrijeme sjesti na klupu nase i tvoje ZVEZDE. PUNO ZDRAVLJA I USPJEHA, tebi i tvojoj porodici. Veliki pozdrav iz Banja Luke i RS.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA