≫ 

Razgovor sa predsednikom Rijeke: Neće nam Partizan oteti trenera!

Matjaž Kek ostaje na klupi Rijeke i sledeće sezone i neće preuzeti crno-bele

  • 5

Sve su glasnije priče da su dani Miroslava Đukića na klupi Partizana odbrojani i da je vreme za novog trenera. Iako je bilo priče da će aktuelni trener Rijeke, Matjaž Kek, preuzeti crno-bele i da se sa njim uveliko pregovara, od toga, prema rečima predsednika hrvatskog kluba Damira Miškovića, neće biti ništa.

>>>Partizan hoće Slovenca za trenera! Legenda kluba ili čudotvorac kojeg je htela i Zvezda?

Mišković je istakao da su u njegovom klubu izuzetno zadovoljni tekućom sezonom, uprkos tome što Rijeka nije uspela da odbrani titulu šampiona Hrvatske.

- Mi u Rijeci razmišljamo malo drugačije. To je sport. Jednu godinu ti pobediš, drugu godinu tebe pobede. Ne bi bilo zanimljivo kada bi svake godine ista ekipa osvajala prvenstva i kupove.

- Mi igramo Ligu Evrope, samim tim ova sezona je za nas svakako uspešna. Ja mislim da je klub zbilja napravio fantastičan rezultat. Imamo infrastrukturu, imamo omladinski pogon, imamo navijače.

  • Ono što navijače u Srbiji interesuje jeste da li trener Rijeke Matijaž Kek ostaje u klubu?

- Gospodin Kek ima svoj ugovor, koji još traje, i tu će biti i narednih godina. Rijeka nije od onih koji menjaju trenere brzo. Jednostavno, uklopili smo se svi. Njemu se sviđa u Rijeci, nama se sviđa sa njim tako da verujem da će on ostati ovde, što se nas tiče.

  • Mediji u Srbiji su preneli vest da Kek preuzima Partizan. Koliko je moguće da je došlo do nekih pregovora i kontakata?

- Prvi put čujem za tako nešto. Mi smo zadovoljni Kekom, i on sa nama. Da je došlo do bilo kakvih pregovora sa njim, iskreno se nadam da bih i ja bio upoznat - istakao je Mišković i potom nastavio:

- Mada čuj, nikad se zna! Šalu na stranu, on ima ugovor. Ja ne menjam trenera, jer je Kek napravio fantastične uspehe sa Rijekom i ekipa izgleda uvek dobro i bolje. Njegov način rada njemu paše, kao i nama i on ostaje.

Po svemu sudeći, Slovenac Matjaž Kek ostaje na klupi Rijeke; Foto: Profimedia
  • Često se vodi polemika o tome koji je najveći i najbolji klub. Gde je mesto Rijeke u toj priči?

- Rijeka sigurno nije najveći klub u Hrvatskoj, još uvek, iako meni jeste. Ako pogledamo realno, ja mislim da danas, o rezultatima govorim, Dinamo zauzima to mesto jer je najviše osvojio.

- Rijeka je poslednjih 5, 6 godina promenila tu sliku hrvatskog fudbala i meni je drago da je tako. Od kluba koji je ispadao iz lige smo napravili jedan evropski klub i to je najbitnije.

  • Koji je plan Rijeke za sledeću sezonu?

- Plan je da Rijeka igra i bude u vrhu i pokuša opet napasti prvenstvo i naravno da uđe u Ligu Evrope, jer će za klubove na Balkanu biti sve teže i teže, da po novim pravilima, bilo ko od nas uopšte uđe u grupnu fazu. To je naša istina danas.

Igrači Rijeke proslavljaju pogodak; Foto: Profimedia/UPPA News
  • Kako gledate na navijače koji dolaze na vaše utakmice?

- Poređenja radi, Partizan i Zvezda imaju mnogo više navijača, u velikom su gradu i drugačija je atmosfera. Rijeka je manja i kada skupi 8, 9 hiljada navijača nama je pun stadion. Rijeka je takav grad. Ono što sam primetio je da mnogi na Balkanu prate naš klub na neki pozitivan način.

- Meni je na stadionu draže da nema ekcesa. Uspeli smo da na stadionu na Rujevici napravimo da nema ograda, čak ni kod Ultrasa, kod Armade i uspeli smo da napravimo taj neki engleski stil. Nema ograde, nema policije, kao da se igra u Engleskoj.

Navijači na stadionu u Rijeci; Printskrin: Youtube/EDEN7
  • Da li biste igrali utakmice sa Zvezdom i Partizanom?

- Nema nikakvih problema za to, samo ako se ostvare bezbednosni uslovi. Nadam se da ćemo se sresti u nekoj Ligi Evrope ili, još bolje u Ligi šampiona. Sport je sport, drugo je politika, a to me ne interesuje.

  • Ko ji je vaš stav na temu zajedničke lige zemalja bivše Jugoslavije?

- Momentalno je to nemoguća misija, po mom mišljenju. Infrastruktura ne dozvoljava tako nešto. Fudbal je drugačiji od vateprola, košarke. To je preskupo i ne bi mogao niko to da plaća. Bilo bi samo domaćih navijača, bez gostujućih, što nije poenta. Bio bi potreban veliki sponzor i bezbednosti uslovi, a nisam siguran da smo mi spremni za to.

- Nikada nisam poslao grubu poruku. Fudbal se igra za ljude i navijače i verovatno ćemo se sresti u nekom takmičenju. Siguran sam da bi te utakmice bila velika fešta za sve ljubitelje sporta.

- Nadam se da ćemo jednog dana moći da igramo utakmice bez ikakvih ekscesa. Nekad pobediš, nekad izgubiš. Kad pobediš dobranamerno se narugaš ovom što je izgubio i priča ide dalje. Sve je ipak samo sport.

VIDEO: Znači Miroslav Đukić, trener Partizana 156 puta izgovorio jednu reč

Daljinac

(Saša Grujović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stanovnik Srbije.

    5. maj 2018 | 16:26

    Uprava vidi da je neko napravio uspeh sa nekim klubom i odmah pocne prica da preuzima klub, misle da moze da isto napravi sa nasim klubovima , a uprave ne shvataju da je tamo neko uspeo jer su pustili coveka da radi. Uprava treba da kaze nas zanima to i to i ako neko prihvativ pustiti coveka da radi kako zna i ume i on da dovodi igrace. Npr uprava dovede nazovimo bombu, brz itd a trener igra sporu igru i posle nema nivpara ni dobrog igraca. U srpskom fudbalu vlada kriminal, kao i u svim ostalim sferama.

  • GP

    6. maj 2018 | 08:44

    Koji ce nam ..... vas trener, Partizan treba da vrati Nikolica i da bude sampion 10 godina za redom.

  • Nscz

    6. maj 2018 | 07:14

    Ma ko ce njih da preuzme hahaha. Na kraju ce ih voditi sudijska organizacija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA