≫ 

Ilić pakovao, Jovanović pogađao, Napredak odneo bod iz Humske (VIDEO)

Crno-beli bledi u prvom, bolji u drugom poluvremenu, kapiten i poletarac spasioci

  • 40

Evo zašto će Saša Ilić nedostajati Partizanu kada se penzioniše - dva njegova pasa spasila su crno-bele da se ne obrukaju pred svojim navijačima, i naravno dva gola u režiji momka koji je 21 godinu mlađi od kapitena Partizana, Đorđa Jovanovića.

Na kraju, u okviru 35. kola, Partizan - Napredak 2:2!

Gosti su izveli dvominutni "blickrig" u Humskoj, poveli preko Sakidike i Vulića protiv jako lošeg Partizana u prvom poluvremenu i daleko boljeg u drugom kada su Beograđani u režiji dvojice igrača, onog koji uskoro odlazi i onog čije vreme tek dolazi, izrežirali egal u Humskoj.

>>> Razgovor sa predsednikom Rijeke: Neće nam Partizan oteti trenera!

Miroslav Đukić može da bude zadovoljan izdanjem ekipe samo u drugom poluvremenu, ne i za ono što je video u prvom delu u kojem je njegov tim bio najblaže rečeno, očajan.

To je i odmah posle meča konstatovao trener crno-belih.

- Posle katastrofalnih 45 minuta, ispravili smo se u drugom, dali dva gola, izjednačili, igrali mnogo bolje... U prvom poluvremenu je to bilo mnogo loše, pala nam je defanzivna koncentracija, primili dva gola koja su nas poremetila totalno, međutim ekipa je u drugom poluvremenu ušla dobro u meč i uspeli smo da izjednačimo - rekao je Miroslav Đukić odmah posle utakmice.

>>> Morbidna scena na stadionu Partizana: Sablasno odjekuje "Posmrtni marš" uz trubače (VIDEO)

Nije slutilo na dobro po crno-bele, kao da su podlegli ambijentu u režiji navijača koji su uz pomoć trubača dugo forsirali posmrtni marš. Mrtva je bila i igra Đukićevog tima, bez energije, rastrzana, haotična...

Gosti su pokazali neuporedivo više u prvom poluvremenu na polovini protivnika i zasluženo imali 2:0 u džepu na velikom odmoru.

Foto: MN Press

Samo dva minuta nepažnje Partizanove defanzive, bilo je dovoljno igračima Napretka da profitiraju, najpre preko Nigerijca Sakidike čiji će gol ući u konkurenciju za najlepši ove sezone, a jedva dva minuta akasnije preko Vulića.

Dva minuta - dva gola, za muk u Humskoj koja je videla anemične crno-bele, pa je Đukić već na poluvremenu ostavio Ožegovića i Tošića u svlačionici, uveo Ivanovića i mladog Strahinju Jovanovića ne bi li ekipa dobila jači impuls pred nastavak.

Ipak, ono najbolje je došlo od najboljeg - Saše ilića!

Vremešni kapiten je u samo dva poteza objasnio kako fudbal može biti jednostavna igra. Dva pasa koja su "imala oči" servirao je mlađanom Đorđu Jovanoviću koji je oba puta iskoristio proigravanja 40-godišnjeg saigrača, u roku od tri minuta vratio Partizan u egal.

Oba puta je momak rođen pre 19 godina u Leposaviću reagovao manirom najiskusnijeg finišera pred golom Kruševljana, a pitanje svih pitanja koje se odmah nametnulo je zbog čega ovaj momak nije dobio više prostora ove sezone.

Nije, ipak, Partizan do kraja nastavio u istom ritmu, istina imao je kontrolu igre, međutim konsolidovali su se gosti, sa mnogo energije odigrali do kraja i sačuvali pozitivan rezultat protiv favorita.

Foto: MN Press
Foto: MN Press

Partizan - Napredak 2:2

(Jovanović 59, 62 - Sekidika 12, Vulić 14)

PARTIZAN: Jovičić - Vulićević, Marković, Mitrović, Antonov - Jevtović, Pantić, Tošić (od 45. Jovanović), Ilić (od 81. Kosović) - Đ. Jovanović, Ožegović (od 45. Ivanović).

NAPREDAK: Ni. Petrović - Boranijašević, Veškovac, Ostojić, Ne. Petrović - Sekidika (od 76. Basrak), Šljivić (od 55. Eskić), Kostić, Vulić, Vukanović - Zec (od 54. Ivanović).

Foto: MNPress
Foto: MN Press

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bomba od pojacanja

    5. maj 2018 | 18:26

    E moj Ilijevu

  • SrpskiBek

    5. maj 2018 | 19:29

    Sale ilic novi ugovor na još 10 god...djuka na 8 god..vulicevic na 15 god...vazura i ekipa ..doživotno. ..!!! ..ovako stići jedan napredak može samo pod "genijalnim " vođstvom. ..sve pohvale..

  • Šok

    5. maj 2018 | 18:13

    A gde je Suma!? Gde je 1650000 evra!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA