≫ 

Dali gol iz ofsajda dok je VAR bio u kvaru i uzeli titulu! Neverovatna situacija u finalu australijske lige (VIDEO)

Melburn Viktori pobedio Njukasl Džetse 1:0 i uzeo titulu, golu prethodio ofsajd koji nije registrovao sistem zbog kratkotrajnnog "pada", utisak meča je i neverovatno brutalan faul nad golmanom Viktorija

  • 0

Australijska liga je završena trijumfom Melburn Viktorija koji je u velikom finalu pobedio Njukasl Džetse 1:0 golom Koste Barbarusesa u 9. minutu, što je ujedno i najbrži gol u finalima "A-lige".

Iz tabora poraženog tima s pravom stižu primedbe na gol kojem je - što je pokazao i snimak, prethodio ofsajd igrača koji je asistirao strelcu, međutim sudije se nisu oglasile i akcija se završila povoljno po Melburn, jer ni VAR (Video sistem) nije registrovao spornu situaciju!

Pogledajte gol odluke kojem je prethodio ofsajd igrača Melburna.

Iz Fudbalskog saveza Australije je nedugo posle meča i nakon više puta pregledanog snimka stiglo objašnjenje da je VAR, verovali ili ne, zakazao na 30 sekundi, i to baš u trenutku kada su igrači Melburna izveli slobodan udarac koji je prethodio pogotku!

- Strašno smo razočarani zbog pada na sistemu VAR tehnologije, potpuno razumemo razočaranje i frustraciju Njukasla, njihovih navijača i generalno ljubitelja fudbala - rekao je predsednik Saveza Greg O'Rurk.

Ono što je najneverovatnije u celoj situaciji, prvi put ove sezone VAR je zakazao - u trenutku koji je odlučio šampiona.

- Iako je ovo prvi put da sistem "padne" ove sezone, to se desilo u najkritičnijem mogućem trenutku - dodao je O'Rurk.

Koliko o trijumfu sada već četvorostrukog prvaka Australije i način na koji su došli do njega, priča se i o brutalnom udarcu kopačkom u lice koji je dobio golman Melburna Lorens Tomas.

U jeku najvećeg udara Njukasla da izjednači u samoj završnici, Tomas je stigao do lopte pre igrača Džetsa O'Donovana koji je kung-fu potezom pokušao da preduhitri golmana, međutim umesto lopte kopačkom je direktno pogodio Tomasa u glavu i doslovce ga "patosirao".

Foto: youtube/printscreen/Mitchell Rowe

Pogledajte iz više uglova udarac O'Donovana u lice Lorensa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA