≫ 

Sve OVO samo zbog jednog čoveka i njegovog dela: Venger održao emotivni govor u ambijentu za nezaborav (VIDEO)

Francuz se oprostio od Arsenalovih navijača, bilo je dirljivo...

  • 2

Francuski trener i ikona Arsenala Arsen Venger (68) obratio se navijačima posle pobede "Tobdžija" nad Barnlijem 5:0 u poslednjoj utakmici za legendarnog trenera pred navijačima londonskog kluba.

>>> Venger je otišao, Venger se više neće vraćati: Arsenal pobedio 5:0 u danu oproštaja Francuza od domaće publike (FOTO)

Venger će na kraju sezone otići iz kluba posle 22 godine, pa je meč sa Barnlijem bila prilika da mu se klub i navijači zahvale za sve što je uradio tokom dve decenije na klupi.

Sve na stadionu bilo je u znaku Francuza i njegovog opusa u klubu, na terenu je velikim slovima ispisano njegovo ime, na visećim platformama okačena je njegova slika, pored trofeji koje je doneo klubu...

Venger je uzeo reč, održao poslednji govor na "Emiratima" kao menadžer Arsenala, svaka izrečena misao imala je težinu u takvom momentu.

- Hvala vam što ste me imali svih ovih godina, na kraju krajeva ja sam kao i vi - veliki navijač Arsenala - počeo je Francuz.

- Želim da se zahvalim svima koji su učinili da ovaj klub bude poseban. I ova grupa igrača ima poseban kvalitet, ne samo na terenu, i van njega takođe. Podržite ih i naredne sezone, jer oni to zaslužuju. Nedostajaćete mi... Hvala što ste bili važan deo mog života, nadam se da se uskoro ponovo vidimo.

Odlazak velikana: Arsen Venger otpozdravlja navijačima Foto: Tanjug/Ap
Do nekog sledećeg viđenja: Venger i navijači Arsenala Foto: Tanjug/Ap

Dirljiv govor navijači su prekidali aplauzima za čoveka koji im je dono toliko radosti u svojim prvim godinama rada u klubu, manje nešto kasnije. Ni Venger nije ostao ravnodušan na emocije koje je dobijao svih ovih godina...

- Zauvek ću biti navijač Arsenala, to je nešto što nas sve povezuje, svaku ćeliju našeg tela. Ti snovi i te brige - poručio je.

Sa njim je na terenu bio i bivši golman kluba Bob Vilson koji je dobio priliku da kaže koliko mu znači čovek poput Arsena Vengera.

- Pre svega, Arsen je čovek koji iskreno brine o ljudima i pomaže im da budu najbolji. On je najbolji menadžer kojeg smo imali. Molim vas da mu date najveći aplauz koji možete.

Francuzu je uručen i specijalan trofej, replika šampionskog pehara kao podsećanje na sezonu 2003-2004., poslednju šampionski za londonski klub.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA