≫ 

Bivši štoper Partizana slobodan: Grci su preterali!

Marko Jovanović u potrazi za novom sredinom posle lošeg iskustva u Larisi

  • 4

Nekadašnji prvotimac i zamenik kapitena Partizana, a sada fudbaler Larise - Marko Jovanović (30), napustio je, uz još nekolicinu fudbalera, pomenuti grčki klub, jer nisu poštovali odredbe ugovora, saznaje Telegraf.rs. Jovanović je sa saigračima, godinu pre isteka saradnje, podneo tužbu Arbitražnoj komisiji Fudbalskog saveza Grčke i gotovo sigurno će dobiti prevremeni raskid ugovora, pošto Larisa nije isplaćivala dogovorene

zarade igračkom kadru. Otuda će defanzivac u predstojećem prelaznom roku biti slobodan na tržištu.

>>> Jovanović: Nisam zaslužio da me Partizan ovako otkači!

Prema propisima UEFA, ukoliko klub ne isplati tri vezane prinadležnosti, dogovorene ugovorom fudbalera i kluba, igrač ima pravo raskida saradnje. A klub je u tom slučaju u obavezi da isplati ne samo postojeća dugovanja, već i kompletnu zagarantovanu sumu do kraja saradnje dve strane.

Jovanović je stigao u Larisu krajem prošlog leta posle odlične epizode u Izraelu, gde je sa Bnei Jahudom iz Tel Aviva osvoio nacionalni Kup, donevši klubu trofej u vitrine posle 36 godina čekanja, i to u duelu sa najjačim tamošnjim klubom Makabijem iz Tel Aviva.

Pre toga, Jovanović je isto učinio i u Partizanu, pošto je u sezoni 2015/2016 u svom drugom mandatu u Humskoj, postigao odlučujući gol za crno-bele u final protiv Javora iz Ivanjice, ali je, pod nerazjašnjenim okolnostima, usled odluke trenera Ivana Tomića, na kraju pomenute sezone napustio Humsku.

Defanzivac je prošao sve mlađe kategorije Partizana, zatim 2007. godine prekomandovan u prvi tim, sa kojim je osvojio četiri šampionske titule, četiri nacionalna Kupa, igrao je 2010. godine grupnu fazu Lige šampiona i dva puta Ligu Evrope.

Pored Partizana i Voždovca Srbiji, u inostranstvu je branio još boje poljske Visle i pomenutih Bnei Jahude i Larise.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ko

    15. maj 2018 | 11:03

    Treba vratiti Mareta pre svega je veliki covek i grobarcina

  • Brat

    15. maj 2018 | 10:49

    Nije los mogao bi da posluzi.Veliki je Grobar sto je svakako plus.

  • Skorpion

    15. maj 2018 | 11:44

    Ivice pod hitno reaguj, ne dozvoli da ti ova "bomba" izmakne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA