Najcrnji dan u istoriji Sportinga: Pretučeni igrači beže iz kluba! (VIDEO)

Navijači prebili svoje igrače zbog izostanka kvalifikacija za Ligu šampiona, sledi egzodus iz Sportinga!

  • 6

Navijači Sportinga iz Lisabona uleteli su u svlačionicu  i pretukli igrače, posle lošeg plasmana kluba i izostanka kvalifikacija za Ligu šampiona.

>>>Ako Partizan pozove, javiću se... na telefon: Škuletić želi da se vrati, ali imaju li crno - beli para?

Oko 50 huligana je upalo na trening, demoliralo svlačionicu i napalo nekoliko igrača i članova stručnog štaba, što je okarakterisano kao: "Najcrnji dan u istoriji Sportinga!"

 

U ovom nezapamćenom incidentu povređeni su fudbaleri među kojima je i bivši fudbaler Rijeke Josip Mišić koji je udaren kaišem u glavu.

- Bez obzira na poslednje događaje, poštovaćemo profesionalne obveze. Zbog poštovanja prema takmičenju i našem statusu profesionalnih igrača, kao i našem rivalu Avešu, igraćemo u finalu Kupa - navodi se u zajedničkom saopštenju fudbalera Sportinga.

 

Klub je osudio napad na svoje igrače i demoliranje prostorija, navaljujući da će u saradnji sa policijom, učiniti sve da počinioci budu adekvatno kažnjeni. Oglasio se i predsednik Portugala, rekavši da je napad na igrače "sramota za zemlju i njen ugled".

Ipak, krajnji ishod napada huligana mogao bi, kako navode portugalski mediji, da bude da većina igrača napusti klub.

Sporting je ugledan klub i svi su u šoku. Igrači su najavili da će povući odgovarajuće pravne poteze. Dakle, izgledno je da raskinu ugovore sa Sportingom i da klub napuste kao slobodni igrači. Sporting bi mogao da bude 'debelo' finansijski oštećen - naveo je portugalski fudbalski novinar Hoze Manuel Delgado.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Taras

    18. maj 2018 | 13:21

    Pitanje za Vazuru,Ilijeva i Vucelica;gledate li ovo?

  • Zulu

    18. maj 2018 | 15:43

    Bolesno je reci da mi je drago sto se ovo desilo ali samo zbog ovih srbomrzaca koji bi pisali price i pesme o ukletoj Srbiji da se ovo kod nas desilo. Evo je velika evropa i kulturni ljudi. Milion slicnih situacija imate sirom evrope i sveta.

  • Pp

    18. maj 2018 | 14:35

    I klub da odstetu trazi od ,,navijaca"-huligana, do prodaje celokupne imovine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA