≫ 

Frenk Lampard počeo trenersku karijeru: Preuzeo je slavni engleski klub (FOTO)

Nekadašnji kapiten londonskih plavaca, Frenk Lampard postao trener Derbi Kauntija

  • 0

Bivši fudbalski reprezentativac Engleske i kapiten Čelsija, Frenk Lampard, započeo je karijeru menadžera i preuzeo ekipu iz Čempionšipa Derbi Kaunti.

Ovo je već drugi slučaj ovog leta da bivši kapiten jednog velikog engleskog kluba otpočne trenersku karijeru, nakon što je legenda Liverpula, Stiven Džerard, preuzeo klupu Glazgov Rendžersa pre nekoliko nedelja.

- Uvek sam želeo da treniram klub koji poseduje veliku tradiciju i istoriju kao što je Derbi Kaunti, tako da je ovo velika prilika za mene. Znam da neće biti lako, ali sam spreman za izazov - rekao je Lampard za klupski sajt.

>>>Šta se krije iza islandskog fudbalskog čuda, i možemo li mi da primenimo malo njihove magije

Lampard, koji je završio igračku karijeru pre dve godine, sa "ovnovima" je potpisao ugovor na tri sezone i imaće zadatak da ih odvede u Premijer ligu. Posao mu neće biti ni malo lak nakon razočaravajućeg ispadanja Derbija od strane Fulama u polufinalu ovogodišnjeg plej-ofa.

- Ovo je moj prvi posao kao menadžer, ali sarađivao sam blisko sa jednim od najboljih trenera sveta i uveren sam da mogu da prenesem svoje znanje. Želim da se nadogradimo na ovogodišnji uspeh kada smo bili šesti nakon regularnog dela, a u isto vreme da afirimišemo mlade igrače iz naše akademije na Prajd Parku - završila je nekadašnja zvezda Čelsija.

Lampard je tokom karijere osvojio brojne trofeje, tri Premijer lige, četiri FA kupa, dva Liga kupa i Ligu šampiona za 13 godina provedenih u Čelsiju, a igrao je još za Vest Hem, Mančester Siti i Njujork Siti.

Za reprezentaciju Engleske odigrao je 106 utakmica, uz 29 pogodaka.

Derbi Kaunti je ekipa koja ima veliku tradiciju u Engleskoj, dva puta su bili šampioni i jednom osvojili FA kup. Ipak, poslednjih godina nikako ne uspevaju da se domognu Premijer lige, a nadaju se da bi upravo Lampard mogao da načini taj korak više i vrati "Ovnove" u elitu.

VIDEO: Marko Arnautović pušta Draganu Mirković saigračima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA