Šareni brojevi na leđima fudbalera: Irci protiv Amerike igraju za LGTB populaciju (FOTO)

Fudbaleri Rpublike Irske nosiće specijane dresove na meču protiv reprezentacije SAD

  • 3

Prijateljska utakmica između reprezentacija Republike Irske i Amerike, koja će se odigrati u subotu uveče u Dablinu, nosiće sa sobom duh podrške prema LGTB zajednici oličenim u specijalnim brojevima na dresovima domaćina.

Naime, fudbaleri Irske će nositi dresove na čijim su leđima brojevi obojeni duginim bojama, a Fudbalski savez Irske je naveo da su se na ovaj potez odlučilizbog podrške pripadnicima LGTB zajednice.

- Ovo nije smao broj, ovo je stav. Irska podržava prava LGBT osoba - stoji na njihovom Tviter profilu.

>>>Aleks Ferguson izašao iz bolnice!

Džon O Šej u duelu sa Dušanom Tadićem na stadionu Rajko Mitić Foto: Marko Todorović

U međuvremenu, za Džona O Šeja će meč protiv reprezentacije SAD biti ujedno i oproštajni od zelenog dresa. Nekadašnji defanzivac Mančester Junajteda, će  po 118. put nastupiti za reprezentaciju Irske. Za 37-godišnjeg Irca ovo je takođe poslednja sezona i u klubskom fudbalu, s obzirom da mu ističe ugovor sa ekipom Sandrelnda. Međutim, on bi želeo da odigra još jednu godinu pre nego što zaplovi u menadžerske vode.

- Poslednje tri ili četiri sezone se tokom leta pripremam za posao trenera uz pomoć Fudbalskog saveza Irske. To je dugačak put koji je ponekad prožet i izdajom, koliko sam imao prilike da vidim proteklih godina. Naučio sam dosta od ljudi sa kojima sam sarađivao u toku karijere što bih mogao da prenesem na druge. Bio bih glup da to ne uradim jer sam imao tu sreću da sarađujem sa neverovatnim ljudima- izjavio je O Šej.

Džon O Šej je u karijeri najduže sarađivao sa legendarnim škotskim trenerom, Aleksom Fergusonom, sa kojim je za 12 godina provedenih u klubu bio 5 puta osvajač Premijer lige i jednom šampion Evrope, 2008. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA