Grizman i Barsa se suočavaju sa žestokom kaznom: Katalonci pred zabranom u čak pet prelaznih rokova!

Ako se dokaže...

  • 0

Fudbalski klub Barselona mogao bi da se suoči sa kaznom od čak pet prelaznih rokova bez pojačanja, ukoliko se dokaže da su krešna pravila u pregovorima sa Antoanom Grizmanom.

Barsa je posle kiksa u Ligi šampiona protiv Rome rešila da se ozbiljnije baci na pojačanja kako bi napala najvažniji evropski pehar, koji je već treći put u nizu u vitrini Reala.

Jasno je kako to boli Katalonce, pa su malo preterali kada su požurili da kaparišu Antoana Grizmana iz Atletika, kome preti šest meseci suspenzije ako FIFA dokaže da je bilo kršenja pravilnika.

Mediji prenose da su se kroz izjave predsednika Barselone uočile nepravilnosti, jer je naveo da su kontakti ostvareni sa njegovim agentom još u oktobru, a Grizman ima ugovor do 2022.

Grizmane, čekamo te, pa neka nas kazne Foto: Tanjug/AP

Prema FIFA pravilima, kontakt je dozvoljen samo u poslednjih šest meseci ugovora, a svaki suprotni slučaj dovodi do sankcija.

Nešto slično se događalo ranije, kada je Čelsi kažnjen zbog Gaela Kakute 2009, a Roma je to doživela kada je dovela Filipa Meksesa iz Oksera 2004. uz malo zaobilaženje pravila.

Grizman je četiri godine član Atletika, postigao je 110 golova, ali namerava da pređe u Barselonu kako bi osvajao trofeje jer ima samo jedan Superkup Španije sa madridskim timom. Ukoliko se ostvari transfer, Barselona bi ponovo stvorila fantastičan napadački trio Lionel Mesi - Luis Suarez - Grizman.

Transfer je procenjen na 100 miliona evra.

VIDEO - Jedan je Maradona! Čuveni fudbaler poslao Srbiji poruku pred Mundijal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA