Fudbaler Partizana oblači crveno - beli dres? Olimpijakos zvao Jevtovića!

Čelnici iz Pireja prvi put kontaktirali igrača još pre dva meseca, a zatim i još nekoliko puta kasnije, ali je zbog slabih rezultata kluba nastao “kratak spoj” i čeka se rasplet

  • 2

Već nekoliko godina unazad Partizan i Olimpijakos imaju veoma dobru saradnju i često su poslovali, bez obzira što navijači dva kluba nisu u najboljim odnosima. Ali posao je – posao i tu nema mesta nikakvoj ostrašćenosti, čemu u prilog idu i transferi između dva kluba, odnosno igrači poput Ljubomira Fejse, Marka Šćepovića, Marka Jankovića, Saše Zdjelara, na kraju i Uroša Đurđevića, na kojima se temeljila pomenuta saradnja.

>>> Velika rekonstrukcija Partizana, prodaju u svim linijama zbog novih pojačanja!

Velika je verovatnoća da neće stati na tome, jer saznajemo da je već duže vreme u fokusu kluba iz Pireja još jedan fudbaler crno-belih – Marko Jevtović.

Još pre dva meseca, Jevtovića su konktirali ljudi iz Olimpijaskosa i to čelnici sportskog sektora, a taj prvi razgovor je bio čisto informativan. Raspitivali su se o statusu igrača u Partizanu, želji da u letnjem prelaznom roku eventualno promeni sredinu i okuša se u Grčkoj.

Već sledeći kontakt je bio daleko ozbiljniji, pričalo se o ugovoru, planovima za budućnost, u kojima je grčki velikan video i vezistu Partizana. I sve je išlo u pravom smeru dok u Olimpijaskosu nije zavladala kriza. Prvo rezultatska, a zatim i međuljudska.

Marko Jevtović bi mogao da obuče crveno - beli dres Foto: Marko Todorović

Otuda je nastao mali zastoj u konkretnim koracima, ali kontakt dve strane i dalje postoji i čeka se sređivanje odnosa unutar grčkog kluba, kako bi se posao eventualno priveo kraju.

Takav scenario odgovara i Partizanu, jer crno-beli u letnjem perlaznom roku imaju nameru da prodaju Jevtovića i sigurno neće “zatezati” sa cenom za obeštećenje, pošto je poštenim odnosom u prethodne tri godine odradio svaki evro uložen u njega.

Cifra kojom se barata u slučaju Jevtovića iznosi od 500.000 do 800.000 evra, u zavisnosti od procenata, od dalje prodaje igrača. Odnosno, vezista nema određenu visinu obeštećenja, klub će biti spreman za svaki razgovor, kako bi i njemu izašao u susret.

IGRAO KOD SVAKOG TRENERA, NIJE BIRAO ULOGE

Jevtović je u Partizan stigao iz Novog Pazara 2015. godine, na inicijativu tadašnjeg trenera Zorana Milinkovića. Od tada je u Humskoj promenio nekoliko trenera (Drulović, Tomić, Nikolić, Đukić) i gotovo po pravilu je kod svakoga od njih na početku bio skrajnut, a kasnije gotovo nezamenljiv član prvog tima.

Poštenim odnosom i zbog činjenice da nije birao uloge u timu, stekao je respekt i kod navijača, čelnika i kod struke. Za crno-bele je do sada odigrao 101 utakmicu, postigao 11 golova i upisao šest asistencija.

(Z. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    5. jun 2018 | 22:08

    A gde je onaj od prosle sezone Djurdjic??? Jel se vraca nazad u Patlidzan?

  • mix

    6. jun 2018 | 18:47

    Jevta je uvek bio superkorektan i uvek vise nego pouzdan igrac zadatka. A nikad nije igrom zakazao, uvek je ispunjavao svoje zadatke da ne kazem 100%! Za to mu svaka cast. On mozda i nije igrac poteza ili igrac atraktivne igre, ali sa njim u centralnoj liniji ekipa je pouzdanija, cvrsca i uspesnija! On je takodje tehnicki igrac na nivou zahteva ali tehniku ne koristi za samoisticanje vec kao koristan do akcije kojuobavlja na najjednostavniji nacin!! Uzmite meceve koje je on igrao samo i procenat uspeha je mnogo bolji od meceva u kojim nije igrao!! Dakle, veoma koristan i moderan centralni vezni fajter. Ako bude ostvario ovaj rumor, sigurno ga je zasluzio! Ovaj momak zasluzuje svaki respekt za sve sto je dao svom Partizanu ali i za njegove divne ljudske osobine!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA