≫ 

Bari 1991. godine donosi Zvezdi preko milion evra, ako crveno-beli zaigraju u Ligi šampiona! (FOTO)

Crveno-beli će dodatno profitirati od eventualnog plasmana u najjače evropsko klupsko takmičenje

  • 23

Dobre vesti stižu iz UEFA-e za armiju navijača fudbalskog kluba Crvena zvezda.

Naime, počevši od ovog leta, na snagu stupa novo pravilo u vezi sa raspodelom novčanih sredstava na osnovu učinka u evropskim takmičenjima u poslednjih 10 godina.

Ove dodatne novčane pogodnosti se odnose isključivo na timove koje ostvare pravo učešća u grupnoj fazi Lige šampiona i Lige Evrope dok će poseban benefit imati ekipe koje su u svojoj istoriji osvajali evropske trofeje. 

>>>Radonjić: Možda ga dam Navasu kao Stojkoviću na derbiju!

Fudbalski klub Crvena zvezda je jedini srpski klub koji je bio prvak Evrope i shodno tome dobiće dodatne poene koji će joj pomoći da bude bolje plasiran na desetogodišnjoj listi.

Zahvaljujući tituli osvojenoj u Bariju 1991. godine, Crvena zvezda će dobiti još 4 dodatna boda sa kojima će biti na 152. mestu ove liste, što je mnogo bolji plasman u odnosu na 170. mesto na kojem bi bila da ne poseduje ovaj trofej.

Ova informacija može da raduje upravljački trio Crvene zvezde Foto: Marko Todorović

Ukupan budžet, koji će biti raspodeljen samo u okviru ovog novog sistema rangiranja, iznosi 585 miliona evra. Ta suma je izdeljna na delove koji iznose po 1.108 miliona evra svaki.

Pošto u raspodeli novca učestvuju 32 kluba u Ligi šampiona, najviše novca će pripasti aktulenim šampionima Evrope, ekipi Real Madirida, koji se nalaze na prvom mestu liste i stoga njima pripada 32 dela od po 1.108 miliona evra, što znači da će kraljevski klub će inkasirati 35.46 miliona evra. 

>>>Zna da igra fudbal, može mnogo da trči: Zvezda predstavila Donaldovog naslednika (VIDEO)

Crvena zvezda će, čak i da bude najslabije rangirana na ovoj listi, moći da računa na sigurnih 1.108 miliona evra ukoliko se plasira u grupnu fazu najjačeg evropskog klupskog takimčenja.

Eventualni plasman u grupnu fazu Lige Evrope bi crveno-belima doneo znantnu manju cifru s obzirom da prvoplasirani tim sa liste dobija tek 3.5 miliona evra.

Da podsetimo, svakom učesniku Lige šampiona pripada zagarantovana suma od 15.25 miliona evra plus dodatnih 2.7 miliona za svaku pobedu i 900.000 evra za nerešeni rezultat ostvaren u takmičenju.

VIDEO: Zvezda predstavila prvo pojačanje za novu sezonu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MilanT

    6. jun 2018 | 19:48

    Nismo mi bili evropski i svetski sampioni. Mi smo evoropski i svetski sampioni,zauvek,dok postoji fudbal. E sad,sto to neke boli,pece,kompleksira...jbg. 😉

  • ⭐⭐⭐

    6. jun 2018 | 19:24

    A koliko para će Partizan da dobije? Aaa da....zaboravih

  • Peca

    6. jun 2018 | 19:21

    Neki nisu ni jednom osvojili

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA