Prve reči Gomeša će oduševiti Grobare, Iliev otkrio kako je Partizan realizovao transfer napadača (VIDEO)

Pratio sam igre tima u Ligi Evrope, posebno su bili dobri protiv Jang Bojsa. Nadam se da ću ubuduće i sam doprineti svemu tome i da će me navijači podržati

  • 19

Najavili smo još prošle sedmice da je Partizan svoje drugo pojačanje u letnjem prelaznom roku pronašao u Portugaliji i to se danas i obistinilo dolaskom Rikarda Gomeša (26) u Beograd!

Napadač Nacionala je u društvu svog agenta sleteo na danas nešto pre 17 časova aerodrom “Nikola Tesla”, gde su ga sačekali klupski operativci. Fudbalera sutra ujutru ujutru očekuju obevazni medicinski pregledi, a zatim i potpisivanje trogodišnjeg ugovora sa klubom iz Humske.

Takav epilog je bio sasvim izvestan, jer je Partizan utanačio sve detalje sa fudbalerom još pre desetak dana, dogovorio njegove lične uslove. Ali se čekalo da Gomeš završi obaveze u reprezentaciji Zelenortskih ostrva minulog vikenda, posle čega se javio čelnicima crno-belih i potvrdio da je rezervisao avionsku kartu za današnji dan... I, stigao je!

- Veoma sam uzbuđen i srećan što sam došao u Beograd i Partizan. Počastvovan sam što ću reprezentovati tako veliki klub, nadam se da će sve biti u najboljem redu i da će navijači imati vere u moje sposobnosti – rekao je Rikardo Gomeš odmah po sletanju na srpsko tle.

Upitan da li zna nešto o Partizanu i srpskom fudbalu, Gomeš potvrđuje potvrdno.

- Znam da je Partizan veliki klub u evropskim okvirima. Pratio sam igre tima u minuloj sezoni, u grupnoj fazi Lige Evrope, bili su veoma dobri i to naročito u mečevima sa Jang Bojsom. Zato sam srećan što ću i sam biti deo svega toga ubuduće – istakao je Gomeš, a zatim se uputio na stadion u Humskoj, gde su ga dočekali generalni direktor Miloš Vazura i sportski direktor Ivica Iliev.

Prvi čovek sportskog sektora nije krio zadovoljstvo obavljenim poslom.

Ivica Iliev zadovoljan zbog potpisa Rikarda Gomeša; Printskrin: Youtube

- Drago mi je da smo posle Nemanje Nikolića obezbedili još jedno pojačanje u napadu za narednu sezonu, jer smo još od zimus imali ideju da potpuno promenimo napadačku linju tima – kaže Ivica Iliev.

- Bili smo svesni toga šta nedostaje i kakav profil igrača moramo da nađemo, kako bismo nadomestili te nedostatke. Nikolić je još zimus bio jedan od prioriteta, a tada smo dobili i informaciju o Gomešu, koga smo počeli intenzivno da pratimo.

Imalo je šta i da se vidi, Gomeš je praktično sam uveo Nacional u najjači rang takmičenja u Portugaliji.

Rikardo Gomeš posle sletanja na aerodrom Nikola Tesla; Foto: Telegraf

- Tako je, odgledali smo sve mečeve na kojima je igrao. Bio je lider Nacionala na terenu, sa lakoćom postizao golove. Pored realizatorskih sposobnosti, privukla nas je moć igrača, fizički je dominantan, raznovrstan u realizaciji, a opet može mnogo da doprinese i na još nekoliko pozicija, ne samo pred golom rivala.

- Odlučili smo da je to profil koji tražimo, stupili u kontakt sa njegovim agentima i, na svu sreću, sve se dobro završilo. Pošto nismo jedini koji su ga želeli, imao je na stolu još nekoliko ponuda, kako iz Potrtugalije, tako i iz arapskih zemalja - jasan je Ivica Iliev.

GOL – MAŠINA, VISOK, JAK I BRZ

Nije zgoreg da podsetimo, Gomeš je najbolji strelac portugalske druge lige u protekloj sezoni, u kojoj je na 39 mečeva postigao 24 gola i upisao osam asistencija. Igra na mestu klasičnog napadača, a može da odgovori obavezama i na krilnoj poziciji.

Radi se o veoma korpulentnom (188 centimetara), ali brzom fudbaleru, koji se podjednako dobro služi sa obe noge, a karakteriše ga i odlična skok i igra glavom.

Stigao je u Portugaliju sa Zelenortskih ostrva sa 17 godina i nastavio da igra u mlađim kategorijama Vizele (počeo da se bavi fudbalom u rodnom gradu Prajii), gde je ubrzo postao i profesionalac. Zapazili su ga ljudi iz Vitorije Gimaraješ, u kojoj se obreo 2013. godine, upisao više od 70 mečeva, ali mnogo više za B ekipu.

Posle tri godine, prešao je u redove Nacionala, gde je prvo igrao kao pozajmljen igrač Vitorije Gimaraeš, a zatim je klub sa ostrva Madeira u potpunosti otkupio Gomešov ugovor. Ekspodirao je u protekloj sezoni i tako skrenuo pažnju na sebe, samim tim došao i na “radar” Partizana.

Posle nekoliko veoma dobrih preporuka i višemesečnog praćenja, sportski sektor kluba iz Humske je odlučio da krene u realizaciju posla i kompletira napadački tandem momkom sa Zelenortskih ostrva i već kupljenim Nemanjom Nikolićem.

Gomeš je na stolu imao konkretnu ponudu iz Saudijske Arabije i još nekoliko klubova “srednjeg staleža” iz Portugalije, međutim, predočeno mu je da Partizan može biti "odskočna daska" za mnogo bolje sredine i jače klubove od onih u Arabiji, pa je odlučio da prihvati ponudu.

VIDEO: Pogledajte i kako je u Humskoj promovisan prvi napadač u ovom prelaznom roku i šta je poručio

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ANTIROM

    7. jun 2018 | 22:08

    Dobro dosao Suma 2 .Igraces pored stadiona svetskog prvaka!!!

  • Cubaka

    7. jun 2018 | 21:35

    "Znam da je Partizan veliki klub u evropskim okvirima". E tu su mi suze od smeha krenule na oci i dalje nisam mogao citati, zna li decko uopste u koji klub dolazi, neka mu neko objasni da ne dolazi kod evropskog i svetskog sampiona vec kod njihovog prvog komsije.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    7. jun 2018 | 20:00

    И Сума је исто тако, и одушевљавао гробаре, и пимплао, и обећавао...сума сумарум, ћорак

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA