≫ 

Španci na ruskoj travi jedva sa Tunisom, Francuzi za brigu navijača (VIDEO)

Furija pobedila Afrikance u Krasnodaru, Trikolori igrali nerešeno u Parizu protiv Amerikanaca

  • 0

Poslednje test utakmice pred Rusiju odradili su Španija i Francuska, dve selekcije koje imaju potencijala za najviše domete na Mundijalu, mada ga nisu u potpunosti iskazale u duelima sa Tunisom i Sjedinjenim Državama.

Španci su tek u finišu utakmice "slomili" otpor Tunisa golom Ijaga Aspasa u 84. minutu, dok su Trikolori odigrali 1:1 na svom terenu, a spasio ih je gol Mbapea u drugom poluvremenu.

Reprezentacija koju vodi selektor Žulen Lopetegi već je kročila na rusko tle, meč je igran u Krasnodaru, koji neće biti grad domaćin utakmica na Mundijalu, ali je dobro poslužio i Špancima i Tunišanima da osete ruski vazduh i travnatu podlogu.

Tunišani su pružili jak otpor favoritu, delovalo je da mogu i do egala, međutim tako nije mislio Ijago Aspas čiji je pogodak u finišu utakmice bio ključan po epilog.

Ipak, presudna je bila uloga Dijega Koste u toj situaciji, Brazilac sa španskim pasošem "izlomio" je direktnog čuvara, potom i golmana Tunisa, uspeo da zadrži loptu u nogama, a onda u pravi čas servira asistenciju ka Aspasu koji je bio nepogrešiv.

U isto vreme, u Parizu, najbolji francuski fudbaleri nisu se prema očekivanjima oprostili od navijača pred put i izazov koji ih čeka.

Defanzivni kiks u smiraj poluvremena iskoristio je Grin, ćiji je udarac iz okreta nakon loše intervencije odbrambenog igrača Francuske, bio toliko precizan da ni Loris nije uspeo da ga ukroti na "prvoj stativi".

Mnogo napora uložili su kasnije Francuzi ne bi li preokrenuli, nagrada za trud stigla je u vidu gola Mbapea koji je "spakovao" loptu u mrežu nakon asistencije sa desne strane. Do kraja, međutim, nije bilo promene rezultata...

U još jednoj prijateljskoj proveri učesnika Mundijala Danska je savladala Meksiko 2:0 golovima Poulsena u 71. i Eriksena u 74. minutu.

Pogledajte dvominutno predstavljanje francuske reprezentacije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA