≫ 

Stanojević hteo Gomeša, povukao se zbog Partizana!

Bivši trener crno - beli odlučio da odustane od igrača Zelenortskih ostrva kada je čuo da se srpski klub interesuje

  • 16

Rikardo Gomeš je imao ponudu iz Južne Koreje, srpski trener ga hteo i u Saudijskoj Arabiji, ali nije želeo da upropasti transfer crno-belima. Nema Partizan novac kao veliki evropski klubovi, pa da samo uperi prstom i odabere fudbalera koga želi u svojim redovima, ali ima veliko ime i dosta poklonika, koji su ponekad ključni u pregovorima i takmičenju sa bogatijima.

>>> Čim su novinari pomenuli večiti derbi protiv Zvezde, Rikardo Gomeš i Ivica Iliev nisu mogli da sakriju osmeh (VIDEO)

Najsvežiji primer je Rikardo Gomeš, koga su crno-beli nedavno angažovali, iako su najboljem strelcu druge portugalske lige u protekloj sezoni poslali daleko slabiju ponudu od onih koje je već imao na stolu.

Imali su crno-beli sreće da je Gomeš čovek od reči. Imali su i sreće da je na klupi jednoga od klubova, koji je takođe želeo napadača naš stručnjak, a bivši fudbaler i trener kluba iz Humske, miljenik navijača – Aleksandar Stanojević, ali krenimo redom.

Partizan mu je u srcu, neće da ga buši: Aleksandar Stanojević Foto: Medija centar Beograd

Partizan je doveo Gomeša za platu od 20.000 evra mesečno, ali do “pružanja ruku” dve strane, u znak uspešnog poslovanja i buduće saradnje, odvijala se prava mala drama, koja je dodatno dobila na zapletu kada se ime fudbalera pojavilo u javnosti.

Sama činjinica da je Partizan zainteresovan za momka sa Zelenortskih ostrva privukla je “more” menadžera, koji su počeli da se “ubacuju” u priču, nudeći igraču bolje opcije, više novca. Naravno, uz njihovo posredovanje i za adekvatnu “komisiju” od transfera. Ali nisu samo agenti ti koji su želeli da “skinu kajmak”, pošto je Gomeš u tih nekoliko dana dobio nekoliko konkretnih ponuda. Dve iz Azije su se izvojile, jer su platežno

višesutruko nadmašile Partizanovu.

Mogao je da završi i u Arabiji: Rikardo Gomeš Foto: Telegraf

Prva iz Južne Koreje je napadaču garantovala zaradu od 800.000 evra po godini i saradnju na tri sezone. Tom hartijom je “mahao” menadžer Gomeša kada je stigao u Beograd, ali ne da bi ucenjivao crno-bele, već pokazao da su on i njegov klijent ljudi, koji se drže dogovora.

Zapravo, u razgovorima sa ljudima iz Partizana su shvatili da su crno-beli igraču bolja opcija za građenje karijere u budućnosti. Bolja “odskočna daska” za verovatno i veći novac koji bi u perspektivi mogao da zaradi, ukoliko bude na dosadašnjem nivou. Ali se onda pojavio novi izazov i za Partizan i za Gomeša, verovatno i sa bogatijim nagradama...

TRENER NIJE ŽELEO DA NAŠTETI CRNO-BELIMA

Krajem maja Alekeksandar Stanojević je postao šef stručnog štaba Al Kadisije iz Sadijske Arabije. Dočekan je u pomenutoj zemlji kao novi princ, a bogati šeici su mu dali odrešene ruke da angažuje koga god poželi, jer novac – nije problem.

Aleksandar Stanojević iz vremena kada je vodio Partizan Foto: MN Press

Kako igrači, koji su nekim kvalitetom skrenuli pažnju na sebe, prosto “kruže” preko agenata u raznim klubovima, tako je i Gomeš došao “u ruke” Stanojeviću. Trener je odmah prepoznao kvalitet i poželeo je da ga angažuje, a ponuda je bila i bolja od one u iz Južne Koreje.

Međutim, tada je i sam Stanojević saznao da je Partizan uveliko u pregovorima sa Gomešom i bez zadrške je – odustao, povukao se iz razgovora. Jednostavno, nije želeo da bude taj koji će svom bivšem klubu da uzme igrača “ispred nosa”, a verovatno je, sa novcem koji ima na raspolaganju, i te kako bio u mogućnosti.

NAPADAČ DO KRAJA ODRŽAO REČ

Naravno, pored veštine pregovora čelnika Partizana, doze sreće da jedan od takmaca za napadača bude baš bivši trener Aleksandar Stanojević, ne treba zaboraviti ni ulogu samog

fudbalera.

Sedam dana pre dolaska u Beograd, Gomeš je imao usmeni dogovor sa crno-belima. I u tom periodu, kada je njegovo ime isplivalo u javnost, dobio je još nekoliko ponuda, jačih nego što je ona iz Humske.

Počela je strepnja da će da poklekne i ode za novcem, međutim, fudbaler je odigrao meč za svoju reprezentaciju, postigao i sjajan gol, a zatim i uredno javio ljudima iz Partizana da je rezervisao kartu za srpsku prestonicu.

VIDEO: Intrevju Rikarda Gomeša po dolasku u Beograd

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA