≫ 

Preminuo član "Partizanovih beba" u 75. godini! (FOTO)

Bivši fudbaler Partizana i Vojvodine, Josip Pirmajer preminuo je danas u Srbobranu u 75. godini

  • 5

Josip Pirmajer je bio jedan od članova generacije Fudbalskog kluba Partizan koja je 1966. godine izgubila čuveno finale Kupa evropskih šampiona protiv madridskog Reala rezultatom 1:2.

Rođen je 14. februara 1944. godine u Trbovlju u Sloveniji. Pored Vojvodine i Partizana, igrao je i za RFK Novi Sad i Olimpik Nim u Francuskoj. Za reprezentaciju SFR Jugoslavije nastupio je četiri puta.

Pirmajer je došao u tim Partizana u drugoj polovini fudbalske sezone 1963/64 i veoma brzo se ustalio u startnu postavu. On je u Partizanu igrao na poziciji levog krila, a sa crno-belima je osvojio titulu prvaka Jugoslavije u sezoni 1964/65. U pohodu Partizana na Kup evropskih šampiona 1966. godine odigrao je svih devet utakmica, a postigao je i pogodak protiv Verdera iz Bremena.

36. izdanje Večitog derbija odigrano je 7. marta 1965. godine na stadionu Jugoslovenske narodne armije. Sudio je Milan Gucunja iz Novog Sada. Zvezda je tukla Partizan sa 2-1, ali je Partizan uzeo titulu kojom je naredne sezone igrao u Kupu evropskih šampiona i stigao do finala. Za Partizan ovde istrčavaju Ivan Ćurković, Velibor Vasović, Josip Pirmajer, Branko Rašović, Vladica Kovačević, i druge „bebe“. Foto: MN Press

Posle čuvene briselske noći i poraza u finalu od Real Madrida, Pirmajer je bio jedan od retkih fudbalera koji je ostao u Partizanu. On je za beogadski klub odigrao ukupno 261 utakmicu i postigao 89 golova.

Nakon završetka igračke karijere, Pirmajer se bavio trenerskim poslom. Ono što je zanimljivo u vezi sa njegovom karijerom jeste da nikada nije dobio ni žuti niti crveni karton.

Sahrana Josipa Pirmajera biće održana u sredu, 27. juna, u Srbobranu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JS

    24. jun 2018 | 19:42

    Iskreno saucesce porodici i postovaocima.Malo po malo, odlaze legende.

  • Partizan pa Bog

    24. jun 2018 | 19:51

    Vecna mu slava.

  • Krle

    24. jun 2018 | 21:03

    Legenda! Kad sam bio klinac bio mi je uz Hasanagica omiljeni igrac. Neka mu je vecna slava i hvala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA