≫ 

Bivši Mesijev kapiten potpisao za Partizan: Valijente prvi Španac u Humskoj! (FOTO)

Nekadašnji defanzivac Barselone, Sevilje i Valjadolida stiže kao slobodan igrač, i to po želji trenera Miroslava Đukića

  • 20
Mark Valijente stigao u Partizan Foto: Telegraf

Mark Valijente (31), izbor je Partizana na poziciji štopera, a potpisao je ugovor sa crno - belima na dve godine, kako je Telegraf.rs najavio još 15. juna.

Formalnost je obavljena danas.

Centralni defanzivac stiže u Humsku po želji trenera Miroslava Đukića, koji je sa fudbalerom uspešno sarađivao u španskom Valjadolidu (klub se plasirao iz Sekunde u Primeru), pa se otuda rodila ideja za novom saradnjom.

Valijente će u Maribor stići u sredu pre podne, da bi posle zatim pridružio ekipi Miroslava Đukića koja je u utorak odigrala prvu prijateljsku utakmicu u Sloveniji.

Rekosmo već da Valijente igra na poziciji centralnog defanzivca, po potrebi bez problema odrađuje zadatke i kao defanzivni vezni, a bolje se služi desnom nogom. Odlikuju ga i dobar skok, zapravo odličan tajming, kao i sjajna pas igra, koja je verovatno fudbalski “bukvar” svakom đaku Barsine “La Masije”.

Radi se o momku, koji je rođen u Granolersu, nadomak Barselone i sve što o fudbalu zna je naučio u čuvenoj “La Masiji”. Verovali ili ne, u generaciji Leonela Mesija, Seska Fabregasa, Đerara Pikea i golmana Viktora Valdesa, pomenuti Valijente je bio – kapiten i lider u svim selekcijama do prvog tima!

Posle sedam godina u Barsinoj akademiji, nastavio je sa urednim “školovanjem” u jednom od najvećih klubova sveta, ne preskačući razrede. Prvo je prekomandovan u Barselonu C, zatim u Barselonu B, a 2006. godine postao je punopravni deo mašinerije, koja i dan danas vlada fudbalskim svetom. E, tu je nastao “kratak spoj”.

Foto ilustracija: Telegraf/MN Press

U žestokoj konkurenciji najboljih igrača iz celog sveta, Valijente jednostavno nije mogao da pronađe sebe. Bio član Barsinog prvog tima dve godine, upisao debi u Kupu Španije i meču sa Badalonom, kada je u 46. minutu zamenio Žulijana Beletija.

VIDEO: Saša Ilić ima ulaz kao Lebron Džejms

(Z. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    26. jun 2018 | 20:31

    Iskusan igrac iz jake lige moze biti dobro pojacanje bolje i on od 31 god nego 3 igraca od 18 iz Borca i Javora

  • Zis

    26. jun 2018 | 15:14

    A sto nije vise kapiten Mesiju ???

  • Žika Živac

    26. jun 2018 | 17:14

    Znači sledeći je Mesi 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA