Nemanja Antonov napustio pripreme Partizana!

Klubovi se nisu dogovorili, levi bek mora nazad u Grashopers

  • 9

Nemanja Antonov napušta Partizan!

Švajcarski klub odbio ponudu crno-belih, pa defanzivac usled isteka pozajmice mora da se javi na pripreme “skakavaca”

Posle Bojana Ostojića, koji je juče nasputio pripreme Partizana, crno-beli će sutra, nadaju se svi u klubu za kratko, morati da se oproste i sa levim bekom Nemanjom Antonovim, potvrđeno je Telegrafu na priprema u Sloveniji. A, razlog je činjenica da se Grashopers, sa kojim fudbaler ima važeći ugovor još godinu dana, i osvajač srpskog Kupa nisu dogovorili o visini obeštećenja, zbog čega su Švajcarci naložili fudbaleru da se vrati i priključi pripremama.

Naime, Antonovu ugovor o pozajmici sa Partizanom ističe 30. juna, a kako su “skakavci” nedavno odbili novu ponudu crno-belih, više nema vremena da se pregovara, pa će levi bek po slovu ugovora morati da se javi u Grashopers.

Partizan je, svestan toga da Grashopers ne računa na Antonova, ponudio švajcarskom klubu procente od dalje prodaje fudbalera, ali posle nekoliko rundi pregovora, Grashopers nije odustao od potraživanja novca i to momentalne isplate.

Antonov je došao sa reputacijom Zlatnog orlića sa Novog Zelanda Foto: AP/Tanjug

Švajcarski klub pripreme počinje 2. jula i Partizan posle tog datuma može iznova da započne novu rundu pregovora za otkup Antonova. S tom razlikom što više neće imati preimućstvo preče kupovine, garantovano dosadašnjim ugovorom, već će biti u istoj ravni sa ostalim klubovima, koji budu želeli da kupe fudbalera.

Možda se to ispostavi i kao bolja solucija po crno-bele, jer, rekosmo već, Antonovu leta 2019. ističe ugovor sa Grashopersom i ovo je možda poslednja prilika da “skakavci” zarade na njemu, pa cena neće biti tako visoka koliko je “zacepljena” klauzulom sa crno-belima. A, to je 400.000 evra, plus procenti od dalje prodaje.

Podsetimo, Antonov je u Humsku stigao krajem prošlog leta, u smiraju prelaznog roka i nije dobio pravu šansu sve do završnice sezone, kada se izborio za mesto u timu Miroslava Đukića i pokazao veliki kvalitet.

Tada je i Partizan promenio strategiju i, umesto da ga vrati u Grashopers, kako je već bilo najavljeno, crno-beli su odlučili da zadrže levog beka. Ipak, poslovično oprezni Švajcarci su takođe povukli novi potez i rešili da zarade od igrača na koga ne računaju.

VIDEO Dolazak Marka Valijentea na pripreme u Sloveniju i prve reakcije

(Specijalni izveštač Telegrafa iz Slovenije, Zoran Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srb

    27. jun 2018 | 23:09

    Zasto ovaj Antonov nije igro mesto Rukavine decko dobro igra

  • NSCZ

    28. jun 2018 | 00:33

    Grobari ga hteli dzabe. Ali danas ni kod Babe nema dzabe hahaha

  • trener

    28. jun 2018 | 18:33

    Odličan, robusan, levi bek koji voli izlete napred sa dobrim driblingom i centarsutem. Trebao je Partizan da ga kupi,jer je deficit dobrih bekova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA