Kako je Jevtović "odjavio" Partizan i zbog koga nosi broj 26: Umrla je tog datuma, zbog nje sam zavoleo Zvezdu (VIDEO)

I crno-beli su želeli da dovedu novo krilo Zvezde, ali kako je on rekao u razgovoru za Telegraf, pokazujući na levu stranu trenerke u predelu srca, "ovaj grb nema cenu, njihovu ponudu nisam ni razmatrao"

  • 9

Novi fudbaler Crvene zvezde Milan Jevtović konačno je ostvario san i zaigrao je za klub koji voli od malena. Posle šest meseci transfer sage i "preganjanja" sa Antalijom, krilni igrač je zadužio na Marakani dres sa brojem 26.

Interesantna priča krije se iza toga što uvek uzima broj 26 na dresu, a sve to radi u čast svoje bake Baje, uz koju je zavoleo Zvezdu.

- Zavoleo sam Zvezdu od malena, kako igram fudbal. Imao sam baku, koja je nažalost preminula 26. aprila 2012. godine. Zbog toga sam i uzeo broj 26 na dresu, ona mi je bila najveća podrška i ona mi je prenela tu ljubav prema Crvenoj zvezdi. Sa njom sam gledao utakmice, onu čuvenu protiv Rome kada je Žigić pogodio - prisetio se Jevtović u razgovoru za Telegraf svoje bake, koja bi sigurno bila ponosna na svog unuka, koji je ostvario svoj san da zaigra za voljeni klub.

Milan Jevtović i Mitar Mrkela na promociji na Marakani; Foto: Crvenazvezdafk.com

- Presrećan sam što sam konačno tu. Sve je lakše uz kuma Branka Jovičića. Poznavao sam od ranije Gobeljića i Žuleta (Filip Stojković prim. aut.), sad je stigao i Jovančić. Nije mi bio problem da se uklopim u tim. Saigrači su fenomenalni, atmosfera u klubu je super. Radio sam individualno sa trenerom Ivanom Vučetićem, da se fizički pripremim i nadam se da ću krenuti i sa utakmicama, već od ove sa Apolonom - kaže Jevtović, koji smatra da će do prve utakmice biti potpuno spreman.

- Trenirao sam i mislim da sam sigurno trenutno 70-80% spreman. Mislim da ću sigurno biti 100% spreman do prve utakmice - uveren je krilni igrač Zvezde.

>>> Sa 10 godina je došao u Zvezdu, ali roditelji nisu imali para i vratio se iz Beograda: 15 godina kasnije, dečak je postao zver i ostvario je san (VIDEO)

Vladan Milojević u razgovoru sa Milanom Jevtovićem i Dušanom Jovančićem; Foto: crvenazvezdafk.com

Milojević se na treninzima šalio na račun kumstva Jevtovića i Branka Jovičića, kada su jedan drugome dodavali lopte, a on to sve shvata kao dobru sliku pozitivne atmosfere koja vlada u ekipi.

- Dešavalo se da budemo u istoj ekipi i nekoliko puta smo razmenili pasove, što možda nije normalno, ali tako se namestilo i trener se našalio s nama, "kumovi, nemoj da vas ja razdvojim", ali sve je to pozitivno.

- Treninzi kod Milojevića su super. Mnogo ću naučiti od njega. Već od prvog dana mi je pokazao neke nove kretnje na levoj i desnoj strani - rekao je Jevtović, koji je već prihvatio pravilo svog trenera da razmišlja samo o prvoj sledećoj utakmici.

- Fokusirani smo na prvu utakmicu, idemo korak po korak, nadam se da ćemo rešiti to u prvom meču - komentariše duel protiv Spartaksa.

Osim Zvezde, Jevtovića je želeo i Partizan, a on je objasnio da njihovu ponudu nije ni razmatrao, jer, kako kaže, Zvezdin grb nema cenu.

Milan Jevtović na treningu Zvezde u Austriji; Foto: Crvenazvezdafk.com

- Moji menadžeri su to sve radili, braća Ivan i Milan Dudić, koji su igrali u Zvezdi. Partizan je zvao moje menadžere, oni su mi preneli da su zainteresovani za mene, ali iskreno sam im rekao da ne želim ništa s njima.  Želja mi je bila da zaigram samo za Crvenu zvezdu i da opet zaigram sa kumom i tako sam ostvario svoj san. I da je bila finansijski bolja ponuda Partizana, ne bih je uzeo u razmatranje. Ovaj grb nema cenu - naglašava Jevtović, koji obećava navijačima da će dati maksimum na svakom treningu i svakoj utakmici.

 
A post shared by Мilan Jevtovic (@miki26jevto) on

- Daću sigurno svoj maksimum na svakom treningu i na svakoj utakmici. Mogu da koristim tu brzinu, i u 16 metara mogu da napravim višak, nadam se da će biti golova i asistencija. Ako ih bude, volim da ih proslavim emotivno i da to pokažem.

Jevtović je u Turskoj imao priliku da upozna zvezde poput Samjuela Etoa i Samira Nasrija. Od legendarnog kamerunskog napadača je mnogo naučio, dok Nasrijem nije preterano oduševljen.

- Dosta mi je značilo to iskustvo u Turskoj. Upoznao sam igrače poput Etoa i Nasrija, velika imena i naučio sam mnogo od njih. Zaista mi je pomoglo sa utakmicama i tim nekim jakim treninzima.

- Oni žive na relaciji hotel i trening, Eto nije mogao mnogo da izlazi. Mnogo sam naučio od njega. Pokazivao mi je neke kretnje. Kako su oni radili u Barseloni i zajedno smo vežbali šuterske treninge, tako da sam zaista mnogo naučio. Nasri je malo drugačiji, onakav kako su i pisali o njemu.

Jevtović je porodičan čovek, a supruga Ivana i sinovi Matej i Andrej su mu najveća podrška u životu, a on ih već od malih nogu uči ljubavi prema Zvezdi.

 
A post shared by Мilan Jevtovic (@miki26jevto) on

- Imam dva sina. Stariji Andrej ima pet godina, mlađi Matej ima dve. Oni i supruga Ivana su mi najveća podrška. Posvećen sam posle treninga samo njima i presrećan sam što imam tako zdravu porodicu.

Ovaj mali slabo priča, ali kada ga pitate za koga navija, već zna da kaže Zvezda. Drago mi je da je od malena krenuo mojim stopama, a ovaj stariji već zna i pesme, tako da će Zvezda dobiti još dva velika navijača - zaključio je Jevtović u intervjuu za Telegraf.

(Izveštač Telegrafa iz Austrije, Dušan Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA