Trio Partizana bez poštede i tokom slobodnog dana!

Radi se o igračima koji se oporavljaju od povreda i defanzivcu koji je tek zadužio klupsku opremu

  • 0

Dočekali su fudbaleri Partizana prvi slobodan dan bez treninga, posle šest u kojima su se propisno “naradili”, a pride odigrali i slavili u dve kontrolne utakmice sa Honvedom (2:0) i Krakovijom (1:0).

Zato su od stručnog štaba nagrađeni “slobodnim aktivnostima”, bez uobičajenih propisanih satnica, uz obavezu da se jedino do večere vrate u bazu. Ipak, nisu svi fudbaleri na poštedi, trio Zoran Tošić – Gabrijel Enake – Mark Valijente ostao je u hotelu “Primus” i moraće da odradi treninge sa kondicionim trenerima Sašom Tomićem i Mišom Filipovićem.

Razlog je činjienica Tošić i Enaka gotovo uopšte nisu trenirali u proteklom periodu, pošto se oporavljaju od povreda.

Tošić je zaradio rupturu mišića lista, pa nije na raspolaganju stručnom štabu od početka priprema u Sloveniji, a preskočio je dobar deo i u Beogradu. Radio je isključivo individualno u teretani, a na teren je kročio prvi put tek juče i samo lagano trčao.

Čeka se pravi Tošić Foto: MN Press

Slična situacija je i sa desnim bekom Gabrijelom Enakeom, koji je zaradio povredu prednje lože butnog mišića na drugom treningu po dolasku u Partizan. Od tada je na poštedi, a posle snimka magnetnom rezonancom, na kome je utvrđeno da ima hematom, još malo je odmarao i takođe počeo polako da se vraća u ritam.

Poslednji u nizu – Mark Valijente je potpuno zdrav, ali je tek stigao među crno-bele i odmah je uključen u program rada, kako bi sustigao ostatak tima. Inače, sva trojica pomenutih igrača su odradila trening sa kondicionim trenerima na terenu, što je svakako ohrabrujuća okolnost da će verovatno, bar neki od njih, biti spremni za prvo kolo kvalifikacija Lige Evrope, protiv Rudara iz Pljevalja.

U PETAK PROVERA PROTIV RUSA

Rekosmo već da su crno-beli do sada odmerili snage sa Mađarima i Poljacima i iz oba susreta izašli kao pobednici, a sutra ih očekuje još jedan ozbiljan test na pripremama u Sloveniji.

Naredni rival Partizana u kontrolnim mečevima je ruski Rostov, koji je u protekloj sezoni zauzeo 11. mesto u Premijer ligi pomenute zemlje. Meč se igra od 18 časova, uz prenos uživo na “jutjub” kanalu TV Partizan.

VIDEO - Novi fudbaler Partizana Mark Valijente stigao na pripreme

(Od izveštača Telegrafa iz Slovenije, Zoran Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA