Milojević emotivno pričao o Bunji posle pobede: Otkrio je i interni dogovor igrača oko penala i novu taktiku (VIDEO)

Trener crveno-belih posvetio je pobedu nad LASK-om Goranu Bunjevčeviču

  • 0

Crvena zvezda je nastavila sa pobedama na pripremama u Austriji, a Vladan Milojević je mogao da bude zadovoljan izdanjem svojih pulena koji su savladali LASK sa 3:1.

- Lepo je kada pobedite, ovi momci imaju pobednički mentalitet, ali važno je da smo odigrali dobru utakmicu. Igrali smo protiv ekipe od koje može nešto da se nauči, videli ste igru jedne nemačke ekipe, sa formacijom koja nije tipična za naš fudbal, i drago mi je da su momci dobro odigrali.

- Bilo je veoma dobrih stvari, ima i elemenata koje treba popraviti, ali i faktor umora je tu. Zadovoljan sam njihovom željom, htenjem, i na nama je da nastavimo da radimo - rekao je Milojević, a onda se emotivnim rečima oprostio od Gorana Bunjevčevića, kome je posvetio ovu pobedu.

Goran Bunjevčević preminuo je u 46. godini u Beogradu; Foto: MNPress

- U svoje ime i u ime stručnog štaba i svih igrača bih želeo ponovo da izrazim saučešće porodici jednog velikog igrača i čoveka, i iako je ovo prijateljska utakmica, ovu pobedu posvećujemo Goranu Bunjevčeviću - rekao je Milojević.

Milojević je objasnio i to što je Jevtović izveo penal, kao što je bio slučaj sa Melegom pre nekoliko dana protiv Rida.

Milan Jevtović dobija instrukcije od Vladana Milojevića; Foto: crvenazvezdafk.com

- Kod nas se zna redosled izvođača, ali drago mi je da su oni svi drugari i to se vidi i prilikom izvođenja. Prethodni penal je izveo Meleg, danas Jevtović, to je njihov dogovor i na takve stvari treba biti ponosan. To je samo dokaz dobre atmosfere.

Ebisilio je stigao u Austriju, odmah je zaludeo navijače, koji su želeli selfi s njim, a Milojević ga očekuje u ekipi već u ponedeljak, kada Zvezda ima svoju poslednju utakmicu na pripremama. Verovatno će i na toj utakmici isprobati nekoliko taktičkih varijanti kao što je to bio slučaj na meču protiv LASK-a, gde su ofanzivni igrači često menjali pozicije.

Ebisilio je bio tražen za selfi među navijačima Zvezde; Foto: crvenazvezdafk.com

- Svaka ekipa koja ima jedan kliše igre može da postane predvidiva, pokušavam sa mojim igračima da igram u više sistema i da uvežbavamo. Videćemo kako će na kraju sve to izgledati, a ove utakmice i služe da pokažu ko koliko može na kojoj poziciji. Imamo deficit na štoperskoj poziciji, Žule je dobro odigrao kao i svi ostali igrači. Babić je iz preventinih razloga preskočio današnju utakmicu, ali očekujem ga već u ponedeljak.

- Ebisilio se priključio, upoznao je danas svoje nove drugare, sa nama je, od sutra će trenirati i videćemo kako se oseća. Mislim da je to kvalitetan igrač, na tim pozicijama nije lako naći dobrog igrača, a nisam neko ko voli velike reči. Trebaće mu vremena da se prilagodi — smatra Milojević koji je objasnio i svoju nešto burniju reakciju na poluvremenu posle zaista čudnog penala za LASK.

— Mislim da ne možete da sudite takve penale, ali dobro. Igramo u Austriji protiv austrijske ekipe i sudija je Austrijanac. Ja ne reagujem baš često, ali morali smo da im pokažemo da nismo ni mi neko ko će da ćuti — zaključio je Milojević.

(Izveštač Telegrafa iz Austrije Dušan Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA