≫ 

Milojević analizirao Zvezdine pripreme: Dolaze li nova pojačanja i ima li u glavi startnih 11 za prvu utakmicu? (VIDEO)

Šef stručnog štaba crveno-belih sumirao je urađeno na pripremama u Austriji

  • 2

Trener Crvene zvezde, Vladan Milojević, analizirao je pripreme i sve urađeno u Austriji za proteklih 10 dana, tokom kojih su crveno-beli naporno trenirali i odigrali četiri pripremne utakmice u kojima su zabeležili maksimalan učinak od četiri pobede.

Posle utisaka sa poslednje utakmice protiv češkog Bohemijansa, Milojević je dao i generalni utisak celokupnih priprema i prezadovoljan je uslovima koji su imali za rad u Vindišgarstenu, kao i svime što su njegovi igrači pokazali tokom treninga i utakmica.

Milojević nije želeo ni da daje obećanja za narednu sezonu, nakon što je Zvezda sa njim na čelu prošle godine imala istorijsku sezonu u Evropi, najbolju posle 25 godina.

- Onog trenutka kad smo završili prvenstvo, podvukli smo crtu. Ne znam da li će Zvezda sa Vladanom Milojevićem uraditi bilo šta naredne sezone. Dok budem u Zvezdi obećavam predan rad i od mene i od mojih saradnika i od igrača. Najbitnije nam je da dajemo sve od sebe.

Vladan Milojević sumira utiske u Austriji po završetku meča protiv Bohemijansa; Foto: Telegraf

- Puno stvari trebalo bi da se dogodi da se kockice sklope. Ponosan sam što sam trener Zvezde, uživam da radim, jedva čekam da radim. Bukvalno im nekad ne dam odmor, jer jako želim da radim sa njima, to su jako dobri momci. Sa druge strane, nisam neko ko daje velika obećanja. Prošlu sezonu sam stavio u arhivu, godina je bila dobra. Prošle godine smo neku igricu smo prošli, sada se otvorio novi stadijum, nova igrica.

- Ne može niko snove da nam uzme. Preduspov za bilo šta da se uradi u životu i spotu je da se radi i veruje, da imate dobru atmosferu, ljubav i mir i mir između nas, što mi imamo. Oni su dobri drugari, a uvek su i navijači tu sa nama. uvek tu. Ako bismo napravili simbiozu da su svi.

Milojević ističe da su mu glavni utisci priprema fantastični uslovi za rad, a gorak utisak ostavile su samo povrede Srnića i Stojiljkovića u poslednjoj utakmici.

- Imali smo fantastične uslove za rad. Proveli smo koliko smo mogli u ovom periodu. Gorak utisak su samo povrede. Jako sam tužan kad mi je igrač povređen. Odradili smo sve na najbolji način. Videli smo gde smo, znamo gde smo. Naparavili smo bazu za ono što nas očekuje.

Vladan Milojević i igrači dobro raspoloženi na treninzima; Foto: Crvenazvezdafk.com

Na treninzima i utakmicama Milojević je isprobavao različite taktičke varijante, pa i novu formaciju i on je zadovoljan kako su se igrači prilagodili na to.

- Kad imate pametne i inteligentne igrače sve je lakše. Kroz analizu stručnog štaba to da sprovedemo u delo. Trendovi fudbala su takvi da su svi igrače igraju u različitim sistemima. Faktor iznenađenja da sveden na minimum.

Iako se neka okvirna startna postava ustalila, sudeći po starterima na prijateljskim utakmicama, Milojević ističe da nikada nema sastav u glavi pred utakmicu.

- Ja sastav nikada nemam u glavi pred meč. Svi su u konkurenciji, svi rade dobro.

Startna postava Zvezde na utakmici protiv Bohemijansa; Foto: FK Crvena zvezda

I na pripremama je Milojević sa svojim stručnim štabom pratio Svetsko prvenstvo, a iz utakmica je izvlačio zaključke kada su u pitanju neke taktičke varijante, koje je kasnije pokazivao igračima.

- Pokazalo je i ovo Svetsko prvenstvo, ono što sam oduvek pričao. Ako imate jak kolektiv dosta dobrih stvari možete da napravite. Pokazalo se da vrhunski pojedinci, nisu dovoljni za ozbiljne rezultate, i koje su stvari potrebne da budete na visokom novou. Sve ekipe koje su došle su brze i jake, dominiraju stvari koje nisu bile pre.

- Nisam prognozer, ne volim da predviđam ko bi mogao da osvoji prvenstvo. Gledam sa trenerske strane više ovo Svetsko prvenstveo. Na pripremama smo izvlačili stvari, šta možemo da izvučemo od asova i velikih reprezentacija - poručio je Milojević, koji nije želeo da otkrije na koju reprezentaciju sa Mundijala bi voleo da liči igra Zvezde.

- Ne radim kopi-pejst, tako da ne bih poistovetio to sa jednom reprezentacijom. Trebalo bi nam puno vremena da pričamo o tome.

Nikola Stojiljković nije uspeo da se upiše u listu strelaca na pripremama; Foto: crvenazvezdafk.com

Trenera Zvezde ne brine učinak napadača na prijateljskim utakmicama, gde je samo Pavkov i to u poslednjem minutu gereralne probe zatresao mrežu.

- Ne brine me uopšte. Kad imate igrače u velikom naporu to je normalno, kad se osveže biće to dosta drugačije. Iz trke koncetracije. U ovom trenutku sam zadovoljan. Ima dobre igrače koji će u datom trenutku.

Kada je u pitanju prelazni rok, poznato je da Zvezda traži štopera, a Milojević ističe da za dobrog igrača uvek ima mesta i kada su ostale pozicije u pitanju.

- Imamo dobro izbalansrianu ekipu. Prelazni rok je živa stvar. Videćemo. U zavisnosti od odlazaka, biće uslovljeni dolasci. Zadovoljan sam radom uprave, generalnog direktora Zvezdana Trzića, i sportskog direktora Mitra Mrkele, koji danonoćno radi na dovođenju pojačanja. Nije lako dovesti igrače, svašta se tu dešava iza kulisa. Nezgodan je trenutak i njima ide moja velika zahvalnost.

Vladan Milojević je na treninzima bio i ozbiljan, a znao je i da podvikne igračima ako ne rade ono što traži od njih; Foto: crvenazvezdafk.com

Milojević je istakao i da će se Nemanja Radonjić i Milan Rodić već od petka priključiti treninzima Zvezde, pošto su dobili slobodnih 7 dana, nakon Mundijala u Rusiji sa reprezentacijom Srbije, i da će odmah biti u konkurenciji za tim.

- Igrali bi u nedelju da tada iamo utakmicu, dobili su samo sedam dana slobodno. Nemaju problem sa fizičkom priprememom. Bili su sa reprezentacijom, radili su kvalitetno, potreban im je samo psihičko osveženje da zaborave na to. Apsolutnpo će biti u konkurenciji za meč sa Spatraksom.

Ofanzivni igrači Zvezde su često tokom pripremnih utakmica menjali pozicije, a Milojević nije želeo da otkriva da li će to biti jedno od najjačih oružja crveno-belih u novoj sezoni.

- Videćemo. Upotrebite jedno oružje pa ne znate da li će da izađe kako treba. Ne moramo sve da kažemo protivnicima zaključio je Milojević.

(Izveštač Telegrafa iz Austrije, Dušan Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA