Partizan smanjuje igrački kadar: Štoper u Zemunu, vezista čeka pozajmicu!

Zbog velikog broja igrača u pogonu crno - beli moraju da smanjuju kadar

  • 0
Mladi Strahinja Bošnjak ide na pozajmicu Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Dvojac iz škole, rođen 1999. godine, mora na dokazivanje u druge klubove, jer nema mesta u prvom timu crno-belih. Trener Miroslav Đukić je po okončanju priprema u Sloveniji najavio smanjivanje igračkog kadra Partizana, jer, kako je rekao, nije u mogućnosti radi sa tako velikim brojem fudbalera na treninzima.

>>> Partizan licencirao 28 fudbalera za Rudar: Nema momka koji je na ''velika zvona'' došao u Humsku!

Otuda će crno-beli prodajom igrača, koji su na transfer listi i pozajmicama momaka na koje klub trenutno ne računa, pokušati da reši taj problem. Dvojac ponikao u Omladinskoj školi – Strahinja Bošnjak i Strahinja Jovanović, moraće na “kaljenje” i dokazivanje u druge superligaške klubove.

Što se centralnog defanzivca Bošnjaka tiče, njegov status je ekspresno rešen. Kako nije uvršten na spisak igrača koji će na letnjim pripremama u Sloveniji raditi sa prvim timom, odlučeno je da odmah promeni sredinu.

VIDEO: Saša Ilić kao Lebron Džejms

Izbor je pao na fudbalski klub Zemun, gde je Bošnjak već počeo da trenira i adaptira se na novu sredinu. Inače, radi se o momku rođenom 1999. godine, koji već ima staž u najjačoj selekciji Partizana, ali tokom minulih godinu i po dana nije uspevao da se izbori za status.

U nešto povoljnijoj poziciji ovoga leta je bio Stahinja Jovanović (19), krilni napadač, koga je trener Đukić uvrstio na spisak igrača za pripreme. Fudbaler je dobio priliku u Sloveniji da se nametne, više nego korektno odgovorio na poverenje struke, ali će biti žrtva jake konkurencije na pomenutom mestu u timu.

Šta ćemo Ivice sa ovolikim igračima? Moraćemo neke na pozajmicu: Miroslav Đukić (desno) i Ivica Iliev Foto: Marko Todorović

Naime, crno-beli nisu još prodali nijednog krilnog fudbalera, a postoji okvirni plan da tim napuste Marko Janković i Zoran Tošić, ukoliko stignu prave ponude, dok je sa sdruge strane u planu kupovina Gorana Zakarića iz sarajevskog Željezničara.

Otuda je procenjeno da bi za mladog Jovanovića pozajmica bila bolja opcija, kako ne bi dangubio čekajući priliku sa klupe ili, pak, tribina. A, danas ili sutra će biti rešeno u koji

klub će fudbaer na “kaljenje”.

To za Telegraf.rs potvrđuje i agent oba fudbalera Zoran Stojadinović.

- Istina je, Partizan u ovom momentu ne računa na Bošnjaka i Jovanovića. Zato ćemo im pronaći nove sredine, kako bi imali kontinuitet. Bošnjak već trenira sa Zemunom, a u slučaju Jovanovića još tražimo pravu sredinu. Znaće se ubrzo – jasan je Zoran Stojadinović.

Pisali smo već, nešto ranije na pozajmicu je prosleđen i golman Nemanja Stevanović, koji se vratio u Čukarički, iz koga je i stigao u Humsku 2016. godine. I to sigurno neće biti kraj smanjivanja igračkog kadra u Humskoj....

VIDEO: Šutevi za 200 evra

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA