≫ 

Zvezda sa ovih 11 počinje napad na Ligu šampiona: Na treningu se videlo glavno oružje, najveće pojačanje ostaje na klupi (VIDEO)

Sve je spremno za start nove evropske bajke za crveno-bele u kojoj im je glavni cilj da se domognu najelitnijeg takmičenja

  • 0

Fudbaleri Crvene zvezde odradili su trening u Rigi na stadionu Skonto, uoči starta kvalifikacija za Ligu šampiona, gde ih u prvom meču prvog kola očekuje duel protiv Spartaksa iz Jurmale u sredu od 18 časova.

Dobro raspoloženje vladalo je na treningu koji je trajao sat vremena, a koji je bio nešto lakšeg intenziteta.

Posle zagrevanja i istezanja, fudbaleri su na skraćenom terenu igrali igru koja podseća na ragbi, gde je cilj da se gol da glavom, u upravo tada je bilo najviše smeha među igračima.

Nakon toga usledilo je vežbanje dodavanja primarnom i slabijom nogom, kao i dupli pas, pa može da se očekuje da Zvezda bazira igru upravo na brzim dodavanjima i ubacivanjima u prostor iz drugog plana i to će biti glavno oružje crveno-belih, što je uostalom Zvezda uvežbavala na pripremama sve vreme.

Zagrevanje Zvezde na treningu pred Spartaks Foto: S. Pikula

Za kraj su se vežbali i šutevi sa distance, ponovo i desna i leva noga, pa nije neočekivano da Zvezda i na taj način pokuśava da ugrozi gol Spartaksa.

Sa ekipom su trenirala i najnovija pojačanja, Ebisilio i Degenek, kao i reprezentativci koji su se vratili posle Svetskog prvenstva, Rodić i Radonjić, koji su bili posebno raspoloženi i agilni, očigledno željni utakmica.

Vladan Milojević je na konferenciji pre treninga izjavio da još ne zna tim, ali je nagovestio i da novim igračima treba vreme da budu spremni za maksimalne napore i da se odmah uklope u sistem.

Očekuje se da na teren izvede najjači tim, bez kalkulacija, a jedina dilema je ko će igrati na poziciji ofanzivnog veziste.

Foto: crvenazvezdafk

Postoje tri varijante za poziciju ofanzivnog veziste. Jedna i najrealnija je da tu bude Ben, a da Jevtović bude desno krilo.

Ukoliko bi Meleg i Ebisilio zaigrali od starta na poziciji ofanzivnog veziste, desno krilo bi igrao Ben.

Najrealnije je da Zvezda u sredu izađe u sastavu: Borjan, Stojković, Savić, Babić, Rodić, Jovičić, Krstičić, Ben, Jevtović, Radonjić, Stojiljković.

(Za Telegraf iz Letonije - Dušan Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA