≫ 

Marez napustio Lester za 68 miliona, konačno mu se ispunila želja! (FOTO)

Alžirski reprezentativac potpisao petogodišnji ugovor sa šampionima Premijer lige

  • 0

Rijad Marez je konačno završio svoj prelazak u redove Mančester Sitija u transferu vrednom 68 miliona evra.

Pep Gvardiola je želeo odličnog 27-godišnjeg Alžirca još u januaru mesecu ove godine, ali je odlučio da sačeka leto nakon što je odbio da ispalti cifru koju je Lester Siti tražio od kluba iz Mančestera.

Marezu je odobreno napuštanje trening kampa Lester Sitija u Francuskoj tokom vikenda, ne bi li došao na medicinske preglede u Vilmslov.

Nakon toga, Marez je produžio pravo u Sitijevu fudbalsku akademiju, gde je zvanično potpisao petogodišnji ugovor sa šampionima Premijer lige, koji su time poslali poruku svojim rivalima.

- Veoma sam zadovoljan zato što sam postao član Sitija, tima koji igra prelep fudbal pod vođstvom Pepa Gvardiole. Bilo veliko zadovoljstvo gledati ih poršle sezone. Pep ima obavezu da forsira napadački fudbal, što je savršena stvar za mene. Oni su engleskom fudbalu dali novu dimenziju, i ja želim da budem deo toga - izjavio je Marez nakon potpisivanja ugovora.

- Mislim da možemo da budemo uspešni u narednim godinama i verujem da moja igra može da se nadogradi pod vođstvom Gvardiole - dodao je Marez.

Rijad Marez (desno) će se pridružiti Nikolasu Otamendiju u dresu Mančester Sitija Foto: AP/Tanjug

Transfer odličnog Alžirca se obistinio uprkos utisku koji je vladao u prethodnom periodu, nakon što se činilo da je došlo do pat pozicije u pregovorima sa Lesterom, ali je generalni menadžer nebo-plavih, Čiki Begeristain, uspeo da dovede Gvardiolinu najveću želju.

>>>Tores pronašao novi klub, ali u Japanu!

Marezova implementacija u napadački kadar Sitija će omogućiti Pepovoj ekipi dodatne rotacije, koje će im biti potrebne u pohodu na pehar Lige šampiona, kao i na odbranu titule u Premijer ligi, što nije pošlo za rukom niti jednoj ekipi već 10 godina.

Takođe, Rahim Sterling i Liroj Sane su veoma blizu potpisavanja novih ugovora sa ekipom Mančester Sitija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA