≫ 

Španci predstavili novog selektora, Enrike poručio: U glavi imam spisak od 70 igrača, ne mrzim Real, ja sam Španac, Katalonac...

Španci posle debakla na Mundijalu brzo pronašli rešenje na duge staze

  • 0

Španija kreće u novi ciklus sa novim selektorom. Na klupu "furije", kao što je najavljeno, seo je bivši trener Barselone Luis Enrike, zamenivši tako privremeno postavljenog Fernanda Jera, koji je preuzeo tim pred sam start Mundijala, zbog otkaza Žulenu Lopetegiju.

Podsetimo, Lopetegi je ekspresno sklonjen zbog toga što je u danima uoči prvog meča u Rusiji objavljeno da je preuzeo Real Madrid.

Enrike je predstavljen na gala promociji gde je, uz prisustvo najviših funkcionera Saveza, izneo ideje koje ima za svoj budući posao.

Enrikeova istorija sa dva najveća španska kluba bila je inspiracija novinarima da mu postave i ona "nezgodna" pitanja vezana za navodni animozitet prema Realu iz kog je svojevremeno prešao direktno u Barselonu, koju je kasnije i trenirao.

- Nisam ni protiv koga, ponosan sam što ću kao selektor reprezentovati španski fudbal. U ovim godinama postoje malo stvari koje ne volim ili protiv kojih sam - rekao je novi selektor Španaca, koji će debi na klupi imati u novoformiranoj Ligi Nacija protiv Engleske na Vembliju 8. septembra, tri dana pre meča sa Hrvatima.

Enrike u svom prvom zvaničnom nastupu pred novinarima kao seletor Španije Foto: Tanjug/Ap

Ono što je najviše zanimalo javnost je kako će reprezentacija igrati pod novim selektorom, koji je, kao trener Barse, negovao prepoznatljiv stil sa Kataloncima ih doneo im dve titule u Primeri i jednu u Ligi šampiona.

- Ne mogu da dočekam da objavim sastav, biće dosta iznenađenja, to je sigurno. Prvi spisak koji već sad imam u glavi sadrži 70 igrača - otkrio je Enrike, dodavši jednu jako važnu stvar, da će mu u timu igrati samo igrači koji su u najboljoj formi, a ne oni sa najvećom reputacijom.

- Mislim da će biti dobro po igače što nikad neće znati da li će biti na spisku ili neće. Ni sa jednim još nisam pričao.

O promenama u igri, hoće li doneti revoluciju?

- Pre evoluciju, nego revoluciju. Fudbal je konstatna evolucija, i to je ono čemu bi trebalo da težimo stalno. Možemo da igramo dobar fudbal, da budemo agresivni, kontrolišemo loptu i tako ugrožavamo naše protivnike, ali i dalje možemo da napredujemo u svakom smislu.

Foto: Tanjug/Ap

I Enrikeov politički stav bio je predmet interesovanja novinara, međutim bivši istaknuti reprezentativac "furije" objasnio je u tri rečenice kako stoje stvari.

- Ne želim uopšte da pričam o politici. Ponosan sam što živim u Kataloniji i što sam Španac. Smatram sebe građaninom Hihona, Asturijcem, Špancem... i takođe Kataloncem.

VIDEO: Reprezentacija Španije pre Mundijala imala više ciljeve od ostvarenih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA