≫ 

Pet stvari koje su obeležile meč Partizana i Rudara, a možda na njih niste obratili pažnju

Šta dan posle revanša sa Crnogorcima, možemo da konstatujemo o crno-belima

  • 11

Nije Partizan mogao bolje da počne sezonu u evropskim kvalifikacijama, Rudar iz Pljevalja je naprosto razbijen u paramparčad (ukupno 6:0), pa su navijači crno-belih u Humskoj mogli da uživaju u premijeri svog novog tima.

Pored ubedljive pobede i činjenice da je trener Miroslav Đukić sve iznenadio kombinovanjem sastava (ili nije ako se uzme u obzir rezultata iz Nikšića), revanš duel sa crnogorskim timom je obeležilo nekoliko detalja. Telegraf će vam pomoći da ih ih se prisetite i analizirate ih zajedno sa nama.

1. KAPITENSKA TRAKA

Danilo Pantić u 21. godini, sa trakom predvodio novi evropski Partizan Foto: Marko Jovanović

Da je bilo više obostranog razumevanja između Danila Pantića i Partizana u zimu 2015. godine, ovaj detalj sada ne bismo ni pominjali kao veoma važan. Mlad igrač je tada želeo pošto-poto da ode iz kluba, a i crno-beli su želeli da baš on bude primer kako ubuduće ne sme da bude popusta ni za koga.

Kada su se svi dozvali pameti, Pantić se vratio kući, pokazao u prošloj sezoni da je klasa, a tekuću je započeo sa kapitenskom trakom na ruci. Potpuno opravdano, jer ju je nosio i tokom mlađih selekcija. Zna se da je Saša Ilić “vlasnik trake”, ali sigurno niko nema ništa protiv ga ubuduće menja upravo Pantić – dete Partizana.

2. POVRATAK NA GOL POSLE GODINU DANA

Filip Kljajić zaboravio kako je stajati među stativama u Humskoj Foto: partizan.rs

Prošle godine u ovo vreme Filip Kljajić je produžio ugovor sa Partizanom i bio prva opcija na golu sve do mečeva sa Olimpijakosom, u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Pomenuti dueli su ga “žigosali”, iako je neposredno pre toga učestvovao i dao veliki doprinos u osvajanju duple krune.

“Slučaj reflektor” u Atini je pokrenuo čelnike da angažuju Vladimira Stojkovića, pa je Kljajić morao na pozajmicu. Ovoga leta se vratio, počeo iznova da gradi poverenje i toklom priprema, a i u prvom takmičarskom meču sa Rudarom, pokazao da na njega klub može da računa. Ukoliko, naravno, Stojković odluči da “produži dalje”...

3. KAD MALENI SUMA “ĆUŠNE” JAKOG IVANOVIĆA

Novi imidž, stari temperament, Suma u prodoru Foto: Marko Jovanović

Možda nekome sa tribina nije delovalo bezazleno, ali detalj iz 52. minuta kada Sejduba Suma “lupio ćušku” Đorđu Ivanoviću, nije ništa drugo do šala dvojice saigrača, kojih je bilo tokom celih priprema. Onaj ko bolje poznaje prilike u timu, zna o čemu se radi...

Ivanović je znao da se “namerači” na Sumu tokom igrica na pripremama (pisali smo o tome) i da mu isključivo “provlači” loptu kroz noge, a znao je i Gvinejac da uzvrati istom merom.

Otuda su njihove “prozivke” neprestane, a ovoga puta Ivanović je šaljivo dobacivao saigraču zato što se zaigrao driblajući u jednoj kontri crno-belih. Zato je dobio “ćušku”.

4. RIKARDO GOMEŠ – DEMONSTRACIJA MOĆI

Dva meča, dva gola u dresu Partizana, Rikardo Gomeš Foto: Marko Jovanović

Ko god da je posumnjao u izbor Partizana, odnosno sportskog direktora Ivice Ilieva, u vezi sa angažovanjem Rikarda Gomeša, mogao je i u revanšu protiv Rudara da se “ugrize za jezik”.

Napadač je u revanšu sa Crnogorcima dobio tek 15-tak minuta da se pokaže pred “grobarima” i – demonstrirao je moć.

U pomenutom periodu je postigao gol i to tako što je sam probio odbranu Rudara, našao se u još dve prilike, a smiraju meča je “polomio” stativu loptom, pre toga i kičmu čuvaru driblingom.

Ako se po jutru dan poznaje – Partizan je našao napadača na duže staze i verovatno buduću “zlatnu koku”, koju će dobro unovčiti.

5. TRI FRAKCIJE NA TRI STRANE, IGRA GLUVIH TELEFONA

Frakcija Grobara na istočnoj tribini Foto: Marko Jovanović

Da nekim slučajem ne tinja netrpeljivost među navijačima Partizana i da su oni ujedninjeni, umesto što su razjedinjeni, bilo bi lakše i igračima i klubu. A, i onim običnim posetiocima sa decom, recimo, na istoku, koji sede “između tri vatre” i slušaju “remiks” verziju nekolicine poznatih navijačkih pesama.

Sve to liči na igru “gluvih telefona”, u kojoj jedna grupa proziva drugu, a ona treća skandira nastradalom drugu. Zatim i oni počnu sa prozivkama ostale dve, koje se u međuvremenu, pak, sete i drugara iza rešetaka, pa posvete im poneki stih.

Da na stadion u Humskoj dovedete nekog stranca, koji ne zna srpski jezik, verovatno bi pomislio da se igra trijagonal i da svako bodri svoj tim i to svakako nije dobro. Bilo bi sjajno da se sve to konačno reši i da navijači zajedno stanu uz igrače i pomognu im da ostvare ciljeve. Ovako više nema smisla.

Južna tribina tokom meča Foto: Marko Jovanović

Napomenite nam, naravno, u komentarima ukoliko ste vi zapazili nešto bitno u prethodnom meču Partizana i Rudara, a smatrate da bi trebalo da se istakne.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aco

    20. jul 2018 | 15:08

    Molim vas da objavite komentar.. Koji je smisao navijaca? Okej postojite,bar ste postojali i ja samim tim,putovao sam.iz B.Luke svaki put kad sam mogao za Bg na tekmu,vi treba da ste tu zbog kluba,a ne zbog price na koju vas je nalozio Kimi,neko sa Juga ili pak neko iz tih zabranjenih,sta oni donose klubu,a vjerujte mi svi su uzeli mnogo i jos uzimaju,pa sad kad su prazni dzepovi sad cemo se malo ganjati,manite se... Moze i sa zapada da ide pjesma za partizan samo da ne gledamo nalozene klince po 15 god kako nosaju flase i baklje,za Partizan sa navijacima,ne sa ove 3 kriminalne grupe..

  • N N

    20. jul 2018 | 14:36

    Dali ste analizirali drzavni projekat koji se jedva provukao u naredno kolo gde nema sta da trazi.

  • Ujka Zitko PFK

    20. jul 2018 | 14:43

    A dje je cetvrta frakcija: trubaci boys? he he

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA