Juve prodao zapanjujući broj Ronaldovih dresova za 24 sata: Mogli su da isplate pola transfera, ali će dobiti siću!

Čak 520.000 dresova sa novom sedmicom Stare torinske dame prodato je u jednom danu

  • 2

Juventus je već posle 24 sata isplatio pola Ronaldovog mega transfera i to samo od prodaje dresova!

Portugalac je u Torino stigao u transferu vrednom 110 miliona evra, koliko je iznosilo obeštećenje koje je Juve uplatio Realu, ali koliko je to bio dobar marketinški potez, govori podatak da je već samo od prodaje nove "sedmice" na dresovima, u roku od 24 sata Stara torinska dama inkasirala 55 miliona evra.

Za samo jedan dan prodato je rekordnih 520.000 Ronaldovih dresova.

Dakle, pola transfera je bi već bilo isplaćeno, ali na žalost za Juve - veći deo profita od prodaje dresova ide tehničkom sponzoru - Adidasu! Ugovor sa nemačkom kompanijom potpisan je još 2016. godine i po njoj Juventus godišnje prihoduje 23 miliona evra, i dobija određeni mali procenat od prodaje dresova.

Tako će sada od prodaje Ronaldovih dresova dobiti između 5 i 7 miliona evra od ove cifre od 55 miliona evra, što predstavlja siću u odnosu na čitavu sumu.

Nema sumnje da će se dresovi tek prodavati u narednom periodu, pa Adidas samo trlja ruke.

Ipak, Juventusu je transfer Ronalda jedan od poteza veka i pored toga što neće dobiti sav novac od prodaje dresova! Akcije kluba skočile su u danu kada je obelodanjen transfer za 33 posto, sve sezonske karte su rasprodate i pored toga što su neke od njih poskupele za 30-37%.

Dolazak Ronalda imao je uticaj i na povećanje pratilaca Juventusovog naloga na društvenim mrežama, pa je tako za jedan dan Tviter nalog ovog kluba dobio 1.5 miliona novih pratilaca.

Ronaldov dolazak na "Čizmu" koriste i Juventusovi rivali, pa je tako u Napulju planuo toalet papir sa likom Kristijana Ronalda u dresu Juventusa.

VIDEO: Kako su Rusi zbunili Ronalda kada su ga dočekali po pravoslavnom običaju uz pogaču i so?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    20. jul 2018 | 19:02

    Tata je tata.

  • Shone

    20. jul 2018 | 22:12

    Pa, Adidas je i dao pare za transfer, to je danas normalan nacin poslovanja. Npr, Nike je dao pare da Kutinjo dodje u Barselonu i, naravno, svi mozemo da vidimo da ti igraci uopste nisu skupi. Sta jos moze ovom brzinom da donosi profit?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA