≫ 

Vošin meč u Egiptu prenošen za samo jednog čoveka, on stvara najmoćniji tim Afrike!

"Lale" igrale na stadionu kapaciteta 85.000, praznom doduše, poražene 3:1 od ekipe koja je u rukama moćnog Saudijca

  • 0

Fudbaleri Vojvodine, koji su u petak odigrali nerešeno protiv Mladosti u prvom kolu Superlige, već u nedelju su se obreli na zanimljivoj destinaciji - u Egiptu!

Ekspedicija "Lala" bila je gost Fudbalskog kluba Piramids iz Aleksandrije, od kojeg je poražena rezultatom 3:1.

Meč je odigran na grandioznom stadionu kapaciteta 86.000 mesta koji je za ovu priliku, na zahtev domaćina, bio zatvoren za navijače, ali je svaki detalj sa utakmica bio propraćen budnim "okom" 11 kamera kojima je realizovan prenos za, pazite sad - samo jednog čoveka!

U pitanju je gazda kluba, saudijski milijarder i Ministar sporta u toj bliskoistočnoj državi Turki Al Šeik, koji je meč pratio uživo negde iz svoje zemlje.

Upravo je Šeik spasio Piramids od bankrota, a potom je ozbiljno i uložio u igrački kadar koji od ove sezone čine i petorica Brazilaca od kojih je samo jedan plaćen 10 miliona evra. U pitanju je bivši napadač Palmeirasa Keno, čiji je transfer najveći ikada u egipatskom fudbalu.

Sem njega, u klub su ovog leta stigli Karlos Eduardo iz Gojasa za šest miliona, Rodrigino iz Korintijansa, Artur Kaike iz Šapekoensea i Ribamar iz Atletiko Paranaensea. Sve zajedno, klub je na njih potrošio preko 20 miliona.

Trener Vojvodine Aleksandar Veselinović šansu na ovom gostovanju pružio je velikom broju igrača, iskočili su ovoga puta strelac gola Mirkov, te Gojkov.

- Ne bi bilo pedagoški da sada posebno nekog ističem, ali slažem se da su njih dvojica odigrali dobru utakmicu. Mislim da ne treba zaboraviti ni golmana Simića, koji je debitovao i kao figura ostavio jedan sasvim pozitivan utisak. Odnos momaka prema utakmici je bio izvanredan, a sport i dres Vojvodine su takvi da uvek morate iznova da se dokazujete. Ovo je bila veoma važna i potrebna provera za nas, odnosno jedno veliko iskustvo i ohrabrenje ovim momcima. Neki od njih koji su došli iz omladinaca, poput Mandića, Pantelića ili Vladića, sa nama su krenuli u pripremni period tek da popunimo broj, ali su vidno napredovali za ovih mesec i po dana. Vojvodina kao klub mora da posveti mnogo pažnje toj deci i da u budućnosti, za šest meseci, godinu ili dve, u timu opet ima igrače iz svojih omladinskih redova - rekao je Veselinović za klupski sajt.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA