Superliga uveliko počela, a nema ugovora o TV pravima! Kakva je sudbina prenosa Zvezde, Partizana i ostalih?

Čeka se konačni rasplet, a sve je u rukama FSS-a

  • 4
Ovako je izgledao raspored na portalima Superlige i Arene u sredu Printskin: superliga.rs,tvarenasport

Ljubitelji fudbala u Srbiji su pred prvo kolo Superlige bili bacani u rebus - kada se zapravo igraju utakmice našeg prvenstva?

Dešavalo se da Arenasport objavi jednu satnicu televizijskog prenosa mečeva, a da Superliga saopšti da će se utakmica igrati u drugom terminu. Tako je bilo i u sredu kada je u pitanju 2. kolo, Arena je najavila da će Partizan igrati od 17 časova, a Crvena zvezda od 19.30. Ispostavilo se da će večiti startovati u 19 časova, kako je Superliga prvobitno najavila.

Delovalo je kao da svako "vuče" na svoju stranu, a razlog ovakve zbrke objasnio je direktor Superlige Vladimir Bulatović.

- Sada nema ugovora između Arenasporta i Zajednice superligaša, istekao je, ali su u toku pregovori o nastavku i FSS je ovlašćen za to. Mi navijamo, nadamo se da će to što pre biti rešeno, jer je to u interesu fudbala - kaže za Telegraf Bulatović.

Za sada su gledaoci mogli da se oslone na termine Superlige.

Čeka se konačna odluka Foto: MN Press

- Mi za sada nemamo obavezu da se prilagođavamo njihovim terminima, sve pravimo prema klubovima i ekipe koje igraju Evropu imaju prednost kada se odlučuje o terminima. Nadamo se iskreno nastavku saradnje sa Arenom jer je bila odlična do sada, funkcionisala je za primer - dodao je Bulatović, koji očekuje da se konačna odluka napravi u toku ove nedelje.

Sada je odluka na FSS-u, koji ima mogućnost da razmotri i druge opcije i ponude, iako Arenasport drži "pol poziciju" kao televizijska kuća koja već ima ustaljeni sistem funkcionisanja.

Za sada, Arenasport ima posebne pakete isključivo sa Crvenom zvezdom i Partizanom, čiji se mečevi prenose.

Za sada su samo "večiti" sigurni na televiziji Foto: A. Nalbantjan

Tako će biti i ovog vikenda, u nedelju od 19 časova će Crvena zvezda i Radnički Niš biti prenošeni na Arenasport 1, na 2. kanalu će se pratiti okršaj Dinamo - Partizan.

Primera radi, ranije se svaki slobodan termin još od petka koristio za TV prenos, sada ćemo za to biti uskraćeni. U subotu se igraju mečevi Zemun - Vojvodina, Mačva - Napredak, Mladost - Radnik, Proleter - Voždovac i Rad - Čukarički, u nedelju se igra još meč OFK Bačka - Spartak ŽK.

VIDEO - Stojković i Radonjić uzeli mikrofone ispred severa posle Suduve i napravili veliko slavlje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CsGo

    26. jul 2018 | 15:46

    Hahahaha...prva liga pocela? Mi imamo ligu?! Niko nije lud da placa prenos tog cirkusa i da gleda prenos,a iza coban cuva ovce,pasu krave,a deca trce u blatu i sutiraju loptu. Malo jace sutne ubije kravu iza gola... A "stadione" da i ne pominjem...Rimljani su u svoje vreme imali bolje uslove od ovih...smjurija!

  • ZoGa

    26. jul 2018 | 18:35

    Nemojte molim vas ne zelimo to da gledamo.

  • Otac oca Makarija

    27. jul 2018 | 11:08

    Čuj, Savez pregovara koja će TV i u kom terminu prenositi utakmice! I na kraju opet Zvezda i Partizan ugovorili prenose sa Arenom, a ostali 14 služe da popune tabelu. Smešno, ko i sve u ovom organizovanom cirkusu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA