≫ 

Ožegović probio teški bunker Dinama: Partizan stvorio "milion šansi", dao samo jedan gol!

Crno-beli su mogli do vrha da napune mrežu Vranjanaca

  • 49

Drugo uzastopno gostovanje u Surdulici završilo se "hepi endom" po ekipu Miroslava Đukića.

Posle nadčovečanskih napora da se slomi teški "bunker" Vranjanaca, inicijative od starta utakmice, Partizan je golom Ognjena Ožegovića tek u samoj završnici, uspeo da "slomi" uporne i strogo defanzivno orijentisane igrače Dinama, i tako upiše prvu pobedu ove sezone u Superligi.

Dinamo Vranje - Partizan 0:1

Nije preterivanje reći da je Partizan mogao do vrha da zatrpa mrežu golmana Dinama Đurića o čemu svedoči i broj udaraca na gol (18 naspram dva rivala). Šta su sve promašivali, koliko su šansi imali gosti teško je i nabrojati,"zujalo" je oko šesnaesterca domaćeg tima gotovo sve vreme, prilike i situacije koje su "mirisale" na gol ređale su se kao na traci. Igrači Dinama "parkirali su autobus" pred golom, grčevito se branili i molili boga da neka od lopti ne završi u mreži...

>>> Preokret, ČETIRI penala, dva promašena, pobeda Bačke: Već imamo najluđi superligaški meč ove sezone!

Stisnuti u podređen položaj, još sa igračem manje u poslednjih dvadesetak minuta, konačno su kapitulirali iz akcije Miletića, njegovog centaršuta i realizacije Ožegovića, koji je pokupio loptu na drugoj stativi i matirao Đurića.

Dinamo Vranje - Partizan 0:1

(Ožegović 82)

DINAMO: Đurić, Okomain, Tasić, Vukajlović, Dmitrov, Suraka, Nedeljković, Đurić, Antić (od 60. Pavišić), Sićović, Lalatović (od 28. Stanković).

PARTIZAN: Kljajić, Vulićević, Valjente, N. R. Miletić, N. G. Miletić, Zdjelar, Kosović (od 73. Suma), Pantić (od 63. Ilić), Janković (od 85. Đerlek), Ožegović, Rikardo.

Pogledajte i statistiku koja najbolje svedoči o apsolutnoj dominaciji Partizana protiv Dinama.

Foto: Arena sport/youtube

Partizan je već do poluvremena trebalo da reši pitanje pobednika. Crno-beli su prosto opsedali protivnički gol, "visili" na njegovoj polovini gotovo od prvog sudijskog zvižduka, e sad, to što nisu umeli da pogode iz niza šansi, već je stvar za analizu. Više stvar tehnike i koncentracije od igrača do igrača, nego taktička boljka koju Đukić mora da rešava.

U Surdulici se to nije obilo o glavu Partizanu, ali već u Evropi toliki broj promašaja može i biće biti koban.

Šutirali su igrači Partizana iz svih pravaca, Janković, Kosović, Pantić sa distance, Rikardo je imao "jedan na jedan" sa golmanom Dinama, Ožegović pokušao glavom, ali je Valjente sve njih "nadmašio" promašajem za TV špice, kada je, potpuno neometan na pet metara, promašio loptu kada su je svi na stadionu već videli u golu.

Mnogo prilika i polušansi iskreirali su crno-beli u prvih 45 minuta, čudo je prava reč kako nisu uspeli barem jednom da postignu gol.

U nastavku - "ista meta, isto odstojanje": dominacija vicešampiona i fajterska defanzivna postavka Vranjanaca.

Laknulo je malo Beograđanima kada je Nikola Đurić zaradio dva brza žuta kartona, pa izašao u 57. minutu, tek tada su se intenzivirale akcije na polovini domaćeg tima, šanse se stvarale iz minuta u minut...

U 75. minutu Miletić je pogodio prečku, Rikardo posle toga ponovo kiksnuo u duelu sa golmanom Vranjanaca, počeli su već crno-beli da ulaze u nervozu, a Đukić da poseže za spasonosnim izmenama (ušli Suma i Ilić).

Ipak, neminovno se dogodilo: gol Ožegovića iz već opisane akcije bilo je zadovoljenje fudbalske pravde, za veliko olakšanje navijača koji su, uprkos pljusku, sve vreme "vukli" svoj tim ka pobedi u Surdulici.

Miletiću je pred kraj poluvremena ukazana pomoć, na kratko je napustio teren Foto: youtube/Arena sport

Parovi 2. kola Superlige:

Subota

Zemun - Vojvodina 1:1

(Simić 90+8 - Fofana 84)

Mačva - Napredak 1:0

(Gigić 32)

Mladost - Radnik 1:0

(Radivojević 51)

Proleter - Voždovac 2:1

(Mirosavljev 48, Čović 87 - Stuparević 61)

Rad - Čukarički 0:3

(Ovusu 35, Stojanović 73, Docić 86)

Nedelja

OFK Bačka - Spartak 2:1

(Makarić 46, Mićić od 71 - Savković 45. p)

Crvena zvezda - Radnički Niš 2:0

(Rodić 9, Ben 90+1)

Dinamo - Partizan 0:1

(Ožegović 82)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lopta

    29. jul 2018 | 19:07

    Pola lige nam nema stadione a hoćemo nacionalni od 100 miliona evra!

  • Tuga,cemer i jad

    29. jul 2018 | 21:14

    Muka mi je da gledam ovakav Partizan.

  • maja

    29. jul 2018 | 21:05

    Sudija nije vidio ruku za cisti penal , ma bolje je i igrati nerijeseno nego onako kao sto zvezdi dadose da da gol iz milion postotnog ofsajjda...drzavni projekat se vraca..nakaza srpskog fudbala opet ozivjela..strasno i sramota sta se radi ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA