Deca leptiri posetila Marakanu, Zvezda apeluje da im pomognemo: Kada su videli Novaka Đokovića u muzeju, njihova sreća je bila nemerljiva (VIDEO)

Mališani oboleli od ove teške i za sada neizlečive bolesti posetila su trofejnu salu crveno-belih i dobili poklone od igrača i predsednika kluba

  • 6

Crvena zvezda je u ponedeljak, 30. jula, ugostila je mališane obolele od bulozne epidermolize.

Deca obolela od ove teške i za sada neizlečive bolesti, posetila su klub, odnosno klupski muzej, a dočekali su ih prvotimci crveno-belih Filip Stojković i Marko Gobeljić, kao i predsednik kluba Svetozar Mijailović. Deca su od Crvene zvezde dobila i poklone.

Mališani su tokom posete u muzeju posebno bili oduševljeni velikim peharima koji krase trofejnu salu na Marakani, neke od njih su želeli i da dodirnu, a posebno ih je oduševila fotografija Novaka Đokovića u dresu Zvezde, sa jedne od revijalnih humanitarnih utakmica, jer nisu očekivali da ga vide na fudbalskoj utakmici.

Printskrin: Youtube/Crvena zvezda
Printskrin: Youtube/Crvena zvezda

Brigu o deci vodi udruženje Debra Srbija. Ciljevi udruženja su međusobno povezivanje i edukacija obolelih i njihovih porodica, omogućavanje kvalitetnijeg života obolelih kao svakodnevne nege, kao i mnogi drugi vidovi pomoći.

Bulozna epidermiloza (EB) je veoma retko i teško kožno genetsko oboljenje, sa mnogobrojnim posledicama po druge organe. Koža dece obolele od Bulozna epidermiloze je krhka i ranjiva, kao krila leptira. Imati ovu bolest znači i nositi posebnu odeću i obuću koja ne žulja, kao i mekane zavoje i obloge koji štite kožu, jer i dodir odeće može da boli.

Zadatak Debre Srbije je da poboljša kvalitet života obolelima od ove teške bolesti. Pomoć ne zavisi samo od članova udruženja i lekara koji rade na pronalaženju rešenja za delimična ili potpuna izlečenja.

Za sve ljude koji žele da pomognu, mogu kontaktirati udruženje Debra.

Kontakt telefoni su: +381 63 347b864; +381 64 308 6620; +381 65 246 3925;

Mejl adrese: office@debra.org.rs; debra.srbija@gmail.com

O dodatnim informacijama možete posetiti i sajt organizacije Debra Srbija.

Žiro račun: 355-1128635-08 Vojvođanska banka A.D. Novi Sad

Pogledajte i video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • I

    30. jul 2018 | 17:19

    Mnogo mi je zao kad vidim decu kako se muce :-(

  • Ziko

    30. jul 2018 | 22:17

    Njima bas treba pomici takvoj deci a ne davati pare za rialiti programe pomoc deci ovavezno

  • B.B

    30. jul 2018 | 22:49

    Pre bih direkno deci uplatio novac ili dao na ruke nego da se ide preko nekih propalih klubova koji ce novac iskoristiti da plate svoje dugove.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA