≫ 

Da li je ovo novi "Kratko Ostanić" srpskog fudbala? Krčmarević posle samo pet mečeva podneo ostavku, a to mu nije najkraći angažman u karijeri

Bivši selektor mlade reprezentacije Srbije ponovo je bez kluba

  • 3

Spoj srpskog trenera Slobodana Krčmarevića i sarajevskog Željezničara nije dugo trajao - samo pet utakmica!

Bivši selektor mlade reprezentacije Srbije, te trener mnogobrojnih klubova od Kipra, Kazahstana, Grčke, Slovenije, Makedonije..., podneo je ostavku posle samo dva meseca boravka u taboru Želje.

Razlog je bio poraz od Čelika u prvenstvenom meču (1:0), pre toga ekipa je izgubila i prvi meč 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope od Apolona na svom terenu, što je nateralo popularnog Krčmu da se skloni sa pozicije koju je do sada obavljao.

On se u ponedeljak obratio javnosti i obrazložio svoj potez.

- Neko mora da preuzme odgovornost za poraz. Našli smo se u raskoraku i zato sam se odlučio na ovaj korak. Znamo da je jaka liga, ali nismo još dobili neka pojačanja koja je trebalo. Želim izraziti poštovanje prema predsedniku i navijačima, na čemu sam gajio optimizam. Željo je veliki klub i moj je stav da mora ići na pobedu protiv svakoga na "Grbavici", makar dolazio Real Madrid. Možda će ovaj moj čin izgledati kukavički, ali bi s moje strane bilo nepošteno da gajimo neke iluzije - obrazložio je Krčmarević.

Srpski trener je tako nastavio sa "praksom" čestog menjaja klubova što ga, u šali rečeno, čini jakim kandidatom za novog vlasnika nadimka "Kratko Ostanić" koji je do sada, upravo zbog velikog broja klubova koji je promenio, nosio bivši trener Zvezde Ratko Dostanić.

Boravak u Želji je, ipak, bio "dugometražan" u odnosu na vreme provedeno u prethodnom klubu, Pobedi iz Prilepa, gde se Krčma zadržao tek dve utakmice?! Doduše tamo je bio najavljen samo kao prelazno rešenje.

Privremeni trener bio je i tokom 2011 i 2012. sedeći na klupi juniorske reprezentacije Kazahstana u tri utakmice, dok je trener Anortosisa bio pet utakmica.

Na početku trenerske karijere, 2005. vodio je OFK Beograd na tri utakmice i time kao da mu je već bila određena trenerska sudbina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TRENER

    30. jul 2018 | 20:44

    Covek nije talentovan za taj posao a uporno ga radi.Nije dovoljno biti komunikativan i biti bivsi igrac da bi bio uspesan trener.Napravio je losu selekciju u odnosu na proslu godinu i uz njegove trenerske nedostatke desilo se ocekivano.Na zalost.Trenerski posao je veoma tezak i uvek neizvestan.

  • MAKEDONAC

    30. jul 2018 | 23:31

    Bio je kod nas u F.K."Pobeda" i to puna 24 dana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA