≫ 

Pet stvari koje su obeležile pobedu Zvezde protiv Voždovca!

Po čemu će navijači najtrofejnijeg srpskog kluba pamtiti ovo gostovanje na ''krovu''?

  • 22

Crvena zvezda je u subotu veče preuzela prvu poziciju na tabeli Super lige i upisala je šestu uzastopnu pobedu u svim takmičenjima.

Aktuelni šampion Srbije je golovima Veljka Simića i Nikole Stoiljkovića savladao Voždovac rezultatom 2:1, iako su crveno-beli u samom finišu mogli da prokockaju prednost od dva gola stečena u prvom poluvremenu.

Sussret na ''krovu'' je po mnogo čemu bio specifičan, a mi vam izdvajamo PET stvari koje su ga obeležile.

PRVENAC NIKOLE STOILJKOVIĆA

Saigrači grle Stoiljkovića posle gola Foto: crvenazvezdafk.com

Stoiljković je protiv Voždovca odigrao najbolju partiju otkako je došao na Marakanu i istu je krunisao golom u 25. minutu.

Sjajno je pratio šta radi defanzivac Ostojić, namirisao njegovu grešku, uvukao se ispred njega i golmana Kneževića posle čega Voždovcu nije bilo spasa.

- Presrećan sam zbog ovog gola, mnogo mi znači što sam postigao prvenac i verujem da će ih biti još mnogo u Zvezdi. Posvećujem ga svojoj porodici koja je uvek uz mene. Iskoristio sam grešku protivničke odbrane, Ostojić je pokušao da vrati loptu golmanu, video sam da mogu da je stignem, presekao taj pas i kada sam zaobišao golmana sve je bilo lako - rekao je Stoiljković.

Osim tog gola, Stoiljković je imao još dve dobre prilike da zatrese mrežu, a takođe je petom u finišu prvog poluvremena asistirao Simiću. Bila je to možda i najbolja akcija na meču, a falila je samo dobra završnica krilnog napadača.

Stoiljković je partijom protiv Voždovca definitivno obradovao trenera Vladana Milojevića pred meč crveno-belih protiv Spartaka iz Trnave.

DEBI RAŠIDA SUMAILE

Da nije pogrešio kod gola, bila bi to savršena partija za Sumailu Foto: crvenazvezdafk.com

Mnogi navijači Zvezde su bili iznenađeni kada su u startnoj postavi videli momka koji do sada nije bio ni u protokolu.

Milojević je dao šansu defanzivcu iz Gane kako bi odmorio Savića i Babića, a ovaj odigrao dva različita poluvremena.

U prvom je bio perfektan, neprelazan. Sjajno se postavljao i dobro je čitao one malobrojne akcije koje je Voždovac imao. A onda - pomračenje!

Amaterski je reagovao u 56. minutu, slabo vratio loptu golmanu Popoviću koji nije stigao da zaustavi Duronjića pre gola za Zmajeve. Ipak, vredi pomenuti i to da Sumaila nije potonuo. Uprkos toj greški, defanzivac iz Gane je do kraja ostavio solidan utisak i najaviod a bi mogao da bude dobro pojačanje.

OTKUD HAJDIN U TIMU?

Hajdin zaustavlja napadača Voždovca Foto: crvenazvezdafk.com

Kao i Sumaila, tako je i ''ulazak'' Hajdina u startnih 11 bio iznenađenje. Pre svega zbog činjenice da donedavno nije bio ni licenciran.

Levom beku je posle priprema poručeno da traži novi klub. Bio je na pragu Vojvodine i Čukaričkog, ali je ostao na Marakani uprkos tome što je znao da Rodić i mladi Terzić imaju prednost.

A protiv Voždovca je Hajdin pokazao da u sličnim utakmicama može da odradi posao. Solidan učinak po toj levoj strani, umalo nije bio i asistent za gol u finišu prvog poluvremena.

Sprečio je napad Voždovca, a zatim istrčao i u napad gde je, u međuvremenu, dobio loptu spremnu za centaršut. Pogodio je Simića u glavu, ali je ovaj bio neprecizan.

ZVEZDA NIJE POGREŠILA ŠTO JE VRATILA SIMIĆA

Simić je bio nezaustavljiv Foto: crvenazvezdafk.com

Treći meč i treći gol u Super ligi, ovoga puta prvenac i u dresu Zvezde za Veljka Simića koji je nedavno stigao iz Zemuna.

Kao klinac je ''pobegao'' sa Marakane, a u petak je na predstavljanju poručio da želi da se ''iskupi za grehe''. Odlično je počeo i pokazao da Zvezda nije pogrešila što ga je dovela.

Dao je gol već u 2. minutu, stvorio dve lepe šanse koje nisu iskorišćene, a i sam je mogao još dva gola da postigne. Sve u svemu - lep debi!

- Rekli smo i kad smo ga dovodili, znamo ko je Simić, jako talentovan fudbaler, naše dete iz naše škole. Ima veliki potencijal i mislim da može mnogo Zvezdi da pruži - prokomentarisao je Milojević njegovu partiju.

SVEJEDNO JE KO ĆE IGRATI U STARTNIH 11 ZVEZDE

Milojević ima 25 kvalitetnih fudbalera Foto: crvenazvezdafk.com

Da Zvezda ima praktično 25 kvalitetnih igrača rekli smo još u najavi meča protiv Suduve.

Milojeviću je apsolutno svejedno koga će gurnuti od prvog minuta, i to se videlo i sada protiv Zmajeva.

Branio je Popović, pomenuti Hajdin i Sumaila su krenuli od početka, kao i Simić. Krstičić, Savić, Radonjić, Ben, Ebisilio, Stojković, Rodić i Babić nisu bili čak ni na klupi. A to se uopšte nije videlo na terenu.

Jednostavno, Zvezda je skockala tim koji bez problema može da igra na tri fronta. I to da diktira pomenutu igru...

- Mnogima je ovo prva utakmica, tako da sam zadoovljan. Celo prvo poluvreme, kao i deo drugog, igrali smo onako kako smo i želeli. Kontrolisali smo dešavanja na terenu, imali smo mnogo izglednih prilika za gol, mogli smo da postignemo još neki, a ne znam da li je Voždovac u tom periodu imao i jednu. Kasnije je došlo do pada, ali, dobro, to je i normalno - jasan je bio Milojević posle meča.

(M. Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk

    4. avgust 2018 | 22:58

    Fali nam centarfor pravi za cetvrt finale lige sampiona!! Kakav tim imamo kad drugi igra ovako!! Samo napred Zvezdo moja!

  • sever

    4. avgust 2018 | 22:41

    Hajdin je ogroman potencijal - eksplozivan, brz i odlican tehnicar za svoju visinu, pravovremeno postavljanje, ostar u duelu, u skoku dominantan, aut baca u peterac i sto je veoma bitno ima sjajan centarsut iz trka. Njegov najveci problem je sto na istoj poziciji "mora' igrati Rodic. Onaj mali Terzic treba ici u Graficar, ali cisto sumnjam da ce i tamo igrati.

  • Čika Jova

    4. avgust 2018 | 22:23

    Kako je Miloje počeo, ima tim za Evropu, tim za super ligu, a kakav li će tim biti za kup utakmice? I to doživesmo da Zvezda ima dva tima skoro istog kvaliteta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA