≫ 

Niko od Torcidaša ne traži konzularnu pomoć: Uhapšeni huligani iz Splita su dobro u srpskom zatvoru!

Očekuje se da izgrednici iz Hrvatske budu izvedeni pred nadležna pravosudna tela

  • 18

Hrvatski državljani, navijači "Hajduka", koji su uhapšeni u Srbiji zbog divljanja na benzinskoj stanici u Vrčinu, osećaju se dobro i ne traže konzlularnu pomoć svoje ambasade, saopštilo je sinoć hrvatsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Predstavnici hrvatske ambasade posetili su u Okružnom zatvoru u Beogradu 13 navijača splitskog "Hajduka", navodi se u saopštenju i dodaje da su "tokom razgovara hrvatski državljani potvrdili da su dobro".

>>> Torcida pati za beogradskim robijašima: Navijači Hajduka razvili transparent za uhapšene huligane (VIDEO)

- Niko od pritvorenih nije zatražio konzularnu pomoć, niti je zatražio da ambasada posebno kontaktira članove njihovih porodica. Očekuje se da će svi danas i sutra biti izvedeni pred nadležna pravosudna tela -  navelo je Ministarstvo spoljnih poslova u Zagrebu.

VIDEO: Hrvatski huligani odlaze iz policijske stanice u Grockoj

Kako se dodaje, za četvrtak je dogovorena poseta predstavnika ambasade 14-orici hrvatskih navijača koji su u Kazneno-popravnom zavodu u Padinskoj Skeli.

- Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova će putem Ambasade Republike Hrvatske, u skladu sa međunarodnim pravilima, nastaviti pašljivo da prati situaciju u sklopu svojih nadležnosti pružati konzularnu pomoć svim zadržanim hrvatskim državljanima koji to zatraže, stojeći na raspolaganju za komunikaciju s njihovim porodicama - piše u saopštenju.

VIDEO: Ustaški simboli u srcu Šumadije: Hrvatski huligani demolirali srpsku pumpu

Da podsetimo, prošle nedelje, policija u Srbiji je uhapsila 27 pripadnika "Torcide", grupe navijača "Hajduka" koji su na putu za Bugarsku divljali na benzinskoj pumpi "Mola" u Vrčinu kod Beograda. Četrnaestorica su osuđena za krađu i izdržavaju kaznu od 15 dana zatvora u Padinskoj skeli, a 13-orica su zadržana u Okružnom zatvoru u Beogradu zbog sumnje da su počinili krivično delo.

Jedan od uhapšenih osumnjičen je za ispisivanje grafita sa ustaškim simbolom.

Pripadnici "Torcide" su, na putu ka Bugarskoj, gde je "Hajduk" u Sofiji igrao sa "Slavijom", na "Molovoj" benzinskoj pumpi ukrali robu vrednu oko 200.000 dinara.

Sprovođenje navijača Hajduka; Foto: Telegraf
Stroge mere bezbednosti za izgrednike iz Hrvatske; Foto: Telegraf
Ustaški simboli ostavljeno na pumpi koju su opljačkali; Foto: Telegraf
Oštećena pumpa posle divljanja navijača; Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deran

    9. avgust 2018 | 09:30

    A vidi se da su Hrvati a ne Dalomatinci, nisunznali da je Madjarska pumpa ajme glupih Hrvata ujaka.

  • Trebinje

    9. avgust 2018 | 08:42

    Ne puštaj to

  • Sramota

    9. avgust 2018 | 08:18

    Ovi za krivicno delo sto leze u cz-u bice 9 dàna unutra.cisto da se zna istina da su i u sudnici i u policiji neprestalno pevali njihove pesme.niko nije mogao da ih smiri.svi su smesteni u jednu celiju u cz-u

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA