≫ 

Huligani iz Hrvatske se dogovorili sa tužilaštvom: Šestoricu Torcidaša proterali iz Srbije!

Slučaj pljačkanja pumpe od strane Torcidaša polako dobija svoj epilog

  • 5

Šestorica od 13 hrvatskih navijača Torcide nagodili su se sa Drugim osnovnim tužilaštvom i priznali krivicu za tešku krađu na benzinskoj pumpi u Vrčinu prošle sedmice, za uslovne kazne zatvora i proterivanje iz Srbije.

Sporazum o priznanju krivičnog dela između šestorice okrivljenih i Drugog odnosnog tužilaštva u Beogradu, potvrdio je sud i oni su već proterani iz Srbije.

>>> Niko od Torcidaša ne traži konzularnu pomoć: Uhapšeni huligani iz Splita su dobro u srpskom zatvoru!

Portparol Drugog osnovnog suda Irina Kovacević rekla je Tanjugu da je sud potvrdio sporazum prema kojem su okrvljeni osuđeni na kazne od šest meseci zatvora sa rokom provere od dve godine i meru priterivanja stranaca iz zemlje od tri godine.

Ona je navela da je sporazum zaključen u utorak i da su okrivljeni već proterani iz Srbije.

VIDEO: Hrvatski huligani odlaze iz policijske stanice u Grockoj

Ostalih sedam navijača "Torcide" koji se terete za krivično delo teška krađa još se nalaze u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu, koji im je određen u nedelju zbog opasnosti od bekstva.

Ovih 13 navijača su prošlog petka bili oslobođeni u prekršajnom potupku za kršenje Zakona o javnom redu i miru, ali su zadržani zbog sumnje da su izvršili krivično delo, pa je slučaj protiv njih preuzelo tužilaštvo.

Što se tiče drugih 14 navijača splitskog "Hajduka", koji su u petak bili privedeni zbog krađe iz prodavnice na benzinskoj pumpi u Vrčinu i ispisivanju ustaških grafita, njih je sudija za prekršaje u Beogradu osudio u petak na po 15 dana zatvora.

Oni su osuđeni za prekršaj, i odmah su prebačeni u zatvor u Padinsku Skelu na izdržavanje kazne, mada imaju pravo da ulože žalbu na ovu presudu.

Takođe, Prekršajni sud u Nišu osudio je tri navijača na novčane kazne od po 20.000 dinara, jer su kod njih su pronadene baklje, metalne i drvene palice i sekire.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Semajlirane-pufne

    9. avgust 2018 | 11:27

    Pitanje veliko da li isto tako bilo da su naši navijači nesto tako napravili???

  • srbin iz srbije

    9. avgust 2018 | 10:28

    Uspeh ambasadora Hrvatske u Beogradu.

  • Igor

    9. avgust 2018 | 17:37

    E sada svi na pumpe pa cemo.da se pogadjamo.sa tuzilastvom!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA