≫ 

Atletiko pregazio Real u produžecima: Košta dao najbrži gol, trofej Superkupa je u rukama Jorgandžija (FOTO) (VIDEO)

Gradski rivali su priredili spektakl u Talinu

  • 10

Nema Kristijana Ronalda - nema zabave! Posle dva uzastopna trofeja u Superkupu, fudbaleri Reala, aktuelni šampioni Evrope, morali su isti da predaju gradskom rivalu Atletiku!

I to posle spektakularnog meča u Talinu, prvom finalu Superkupa u kom su se sastala dva tima iz istog grada.

Jorgandžije su slavile rezultatom 4:2 posle 120 minuta! U regularnom delu je bilo 2:2, a zatim su Saul i Koke već u prvih 15 minuta rešili dilemu oko pobednika.

Prethodno je Dijego Košta postigao dva gola, a onaj prvi je bio najbrži u istoriji takmičenja u 50. sekundi. Drugi je viđen u 79. minutu čime je prgavi napadač obezbedio produžetke za Atletiko.

Igrači Atletika slave gol Košte Foto: AP/Tanjug

U međuvremenu su Benzema u prvom i Ramos iz penala u drugom poluvremenu (Godin igrao rukom) preokrenuli rezultat, a vredi pomenuti da je Marselo bukvalno u poslednjoj sekundi imao priliku da pogodi za 3:2.

Bio je ovo prvi zvanični meč Reala bez Ronalda koji je u ovom prelaznom roku prešao u Juventus. Takođe, na klupi je uemsto Zidana sedeo Đulen Lopetegi, dok je Dijego ''Čolo'' Simeone utakmicu ''vodio'' sa tribina.

Podsetimo, Simeone izdržava suspenziju od četiri meča koju je dobio pred finale LE.

Real je u Talinu propustio priliku da po peti put odigne trofej Superkupa i na taj način se izjednači sa Barseloneom i Milanom. S druge strane, Jorgandžije su treći put u istoriji prigrlile trofej.

Slavlje Ramosa posle gola za 2:1 Foto: AP/Tanjug

REAL - ATLETIKO 2:4 (1:1, 2:2)

(Benzema 28, Ramos pen 63 - Košta 1, 78, Saul 98, Koke 104)

Real Madrid: Navas – Karvahal, Varan, Ramos, Marselo – Kazemiro (Sebaljos 76), Kros (Majoral 103), Isko (Vaskez 83) – Bejl, Benzema, Asensio (Modrić 57)

Klupa: Kasilja, Lunin, Naćo, Ljorente, Valverde, Žunior, Regiljon, Sančez.

Atletiko Madrid: Oblak – Huanfran, Savić, Godin, Ernandez – Saul, Koke, Rodri (Vitolo 71), Lemar (Tomas 90+1)– Košta (Himenez 109), Grizman (Korea 57)

Klupa: Adan, Aleks, Filipe Luis, Arijas, Parti, Martins, Olabe, Kalinić.

VrX0ZSjzdSU

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA