≫ 

Partizan i Zvezda - šampioni u odlaganju utakmica zbog Evrope, a u Evropi to niko ne radi!

Nijedan tim iz okruženja, pa ni u Evropi, ne traži odlaganje prvenstvenog meča zbog Evrope, kao što to sada već redovno rade naša dva najveća kluba

  • 28

Zvezda i Partizan opet su "to" uradili, rutinski: iskukali su odlaganje superligaških mečeva kako bi što spremije dočekali evropske izazove, a time su samo nastavili sa već viđenom praksom koju primenjuju prethodnih godina.

Crvena zvezda je tražila odlaganje sa Napetkom - i dobila ga uz saglasnost Superlige i Kruševljana, a na isti potez se, valjda po inerciji, odlučio i Partizan, kome su Rad, ali i Superliga, izašli u susret da se meč pomeri zbog obaveza crno-belih u plej-ofu Lige Evrope.

A, kako se ponaša ostatak Evrope? Normalno!

Nijedan klub koji ima obaveze u Evropi u utorak, sredu ili četvrtak, nije tražio od matičnog saveza odlaganje meča. Pođimo samo od najbližeg komšiluka.

Zagrebački Dinamo, koga u sredu čeka prvi meč plej-ofa za Ligu šampiona u petak je igrao meč sa Osijekom u okviru redovnog kola (pobedi 2:1).

VIDEO: Frenetična proslava Zvezdine pobede, Milojević na terenu sa igračima

Nije Zagrepčanima palo napamet da se mešaju u kalendar domaćeg takmičenja koje bi trebalo da je svetinja za sve učesnike, pa su, kao da i ih i ne čeka vrlo bitan meč, izašli na teren protiv Osijeka. Naravno, u kombinovanom sastavu, ali se odigravanje utakmice nijednog trenutka nije dovodilo u pitanje.

U Sloveniji je isti slučaj - klubovi ne traže odlaganje utakmica zbog Evrope.

Važno je biti spreman za Evropu, Superliga neka sačeka: Detalj sa jednog od prethodnih derbija Foto: A. Nalbantjan

Za vikend je u "deželi" veliki derbi između Olimpije i Maribora. Meč se igra u nedelju, četiri dana pre duela koji će Ljubljančani odigrati u plej-ofu Lige Evrope sa Spartakom iz Trnave.

Dakle, Srbija je jedinstvena u svakom pogledu, pa i u ovom kada treba izaći u susret željama večitih zarada njihovih ineteresa koji se uvek definišu kao "dobrobit srpskog fudbala".

A šta ćemo sa klubovima koji im izlaze u susret? Ko njih uopšte pita nešto. Nismo baš sigurni da su uvek najsrećniji što im "večiti" remete planove, a gle čuda - i oni imaju nekakve ambicije. Čisto sumnjamo da je i Superliga presrećna što će morati da koriguje kalendar zbog želja Zvezde i Partizana.

Zar je moguće da "večiti", u svoj svojoj nadmoći nad drugima, nemaju dovoljno kapaciteta da izvedu manje-više rezervnu postavu na megdam rivalima, pa čak i da izgube bodove, to svakako neće biti "smak sveta", a mnogo će više biti zadovoljnih takvim ishodom - i igrači "večitih" u drugom planu koji su zaigrali, rivali kojima se pruža retka prilika da pobede favorizovane Beograđane, Sueprliga koja neće morati da pravi nove datume odigravanja - sve ovo više zvuči kao interes srpskog fudbala od nastupa naših timova u Evropi od kojih pratkično profitiraju samo Zvezda i Partizan.

VIDEO: Stojković: Protiv Bešiktaša je sve moguće

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BILI🇷🇸⚫⚪☠

    17. avgust 2018 | 21:55

    Da nije Zvezda odlozila nebi ni Partizan Vazno je da je samo PARTIZAN kriv😲😲

  • Ne zaboravi junake sa Kosara

    17. avgust 2018 | 22:20

    Pa sta? Mozda im je bas to dalo prednost prosle sezone u odnosu na druge klubove u Evropi

  • Cubaka

    17. avgust 2018 | 23:21

    Pa sta ako su odlozili, napraviste od toga famu, u ovakoj teskoj situaciji i besparici svaki uspeh u evropi se placa i klubovi treba da prezive pa je normalno, ako klubovima to odgovara, da odloze kako bi spremniji izisli na mec ionako jacim ekipama koji imaju veci igracki kadar.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA