≫ 

Zvezdi u Salcburgu sudi jedan od najboljih svetskih sudija!

Poznati arbitar je delio pravdu u polufinalu Svetskog prvenstva u Rusiji, ali i Lige šampiona, gde je teško oštetio Bajern protiv Reala

  • 37

Još dva dana je ostalo do revanš meča plej-ofa Lige šampiona (sreda, 21.00) između Red Bul Salcbruga i Crvene zvezde, pa je UEFA tim povodom delegirala arbitre, koji će deliti pravdu. Poverenje su dobile najbolje sudije iz Turske, na čelu sa Cunejtom Čakirom.

Kao što je već poznato, Čakir je jedan od najboljih svetskih sudija, poslednjih godina redovni akter završnica najvećih takmičenja pod okriljem UEFA i FIFA – Lige šampiona, Evropskog i Svetskog prvenstva, na kome je nedavno delio pravdu u polufinalu, na utakmici između Engleske i Hrvatske, u Mokvi.

>>> Bliži se meč decenije za Zvezdu. Kvota da tim Vladana Milojevića u sredu neće izgubiti u Salcburgu (dupla šansa X2) je 2,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Salcburg - Zvezda.

Prate ga kroz karijeru i kontroverze, a poslednja se dogodila minulog maja, u meču polufinala Lige šampiona, između Reala iz Madrida i Bajerna iz Minhena. Meč je završen rezultatom 2:2, “kraljevići” su prošli dalje, posle minhenskih 2;1, a Čakir je došao u centar pažnje zbog nekoliko spornih odluka.

Pri rezultatu 1:1, fudbaler Bajerna Kimih je uputio centaršut u kazneni prostor, levi bek Reala Marselo je loptu zahvatio rukom, ali je Čakir ostao “slep” na kompletan događaj. “Pokopao” ga je ipak sam Marselo posle utakmice, priznavši da je igrao rukom.

Trenutak kada je Marselo igrao rukom Foto: youtube/printscreen/FabiosFingerstyles

To je toliko razljutilo navijače Bajerna, da su posle utakmice počeli samoinicijativno, iz minuta u minut, da menjaju biografiju Čakira na “Vikipediji”, ostavljajući zanimljive podatke...

- Čakir je igrač Real Madrida, koji za ovaj klub nastupa na poziciji sudije. Posle transfera u Real, Čakir smatra da nije igranje rukom, ukoliko lopta dotakne ruku nekog od igrača Reala – pisalo je između ostalog na stranici “globalne enciklopedije”, posvećene turskom arbitru,

Čakiru će na pomenutoj utakmici Red Bul Salcburga i Crvene zevzde pomagati sunarodnici Duran Bahatin i Ongun Tarik, a četvrti sudija je takođe Turčin Sesiguzel Džejhun.

Delegat utakmice je Holanđanin Vesterik Eugen, a specijalni posmatrač Englez Majkl Rajli...

VIDEO: Velika je i potražnja za kartama za ovaj meč. Delije okupirale blagajnu u Salzburgu, čekanje za kartu i preko dva sata:

(Z. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca Niš

    27. avgust 2018 | 12:28

    Bas me cudi da nisu delegirali Feliksa Briha...?!

  • Marko

    27. avgust 2018 | 11:26

    Sudije turci,delegat holandjanin,posmatrac englez. Sta reci?

  • Topi

    27. avgust 2018 | 11:32

    Prosle godine protiv Krasnodara, sudija umalo da nas upropasti, u samoj Ligi Evrope, protiv Bate i Arsenala su mnogo "slucajnih" gresaka napravili, zatim na svetskom prvenstvu gospodin brih, pa protiv Trnave ovde kod nas, pa sad turcin srbinu da sudi, dokle vise? Jasno je da Evropa nece srpske klubove u evropi jer im to jelte donosi manji profit nego da igra mocni Salzburg iz Austrije. Sve u svemu, nadam se da se nece desiti ono sto mislim da hoce, ali po svemu sudeci Zvezda ce nazalost ipak morati da se zadovolji Ligom Evrope...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA