≫ 

Bogatstvo stiže na Marakanu: Evo koliko će novca Zvezda dobiti ulaskom u LŠ, ali i za bodove u grupnoj fazi!

Istorijski uspeh biće odlično naplaćen

  • 37

Crvena zvezda je u grupnoj fazi Lige šampiona, po prvi put u istoriji!

Remi protiv Salcburga doneo joj je, ne samo sportski uspeh, nego i veliku finansijsku korist koja u potpunosti može da oporavi najtrofejniji srpski klub.

Za razliku od prethodne sezone, UEFA je za ovu povećala fond i crveno-beli će dobiti ukupno 15.25 miliona evra. To je ono što UEFA daje na osnovu premija, dok bi Zvezda trebalo dodatno da zaradi na osnovu ulaznica i marketinga.

Ono što svakako interesuje navijače jeste i to koliko će klub zaraditi u slučaju osvajanja bodova u grupnoj fazi. Svaka pobeda će doneti neverovatnih 2.7 miliona evra, a remi je ''težak'' 900.000.

Tu je i novac od Gasproma, ali i ostalih sponzora:

Lopte Lige šampiona Foto: Marko Jovanović

- Kad je reč o sponzorima, Zvezda bi ubedljivo najviše novca dobila od "Gasproma", i to 450.000 evra. Osim ruske kompanije, tu su i stali sponzori, mada bi oni svi zajedno dali do 100.000 evra - rekli su u klubu.

Crveno-beli su do sada već zaradili skoro milion evra (tačnije 990.000) ''pobedama'' u prva tri kola kvalifikacija za LŠ. Dvomeč sa Salcburgom se ne računa, jer će UEFA novac iz tog meča isplatiti u grupnoj fazi.

Takođe, vredi pomenuti da će klub samo za učešće u kvalifikacijama dobiti 260.000 evra. To je cifra koju su zaradila sva četiri srpska kluba koji su igrali u kvalifikacijama)

Ukoliko Zvezda prođe u osminu finala, blagajna će biti bogatija za još 9.5 miliona evra. U eventualnom četvrtfinalu 10,5, u polufinalu po 12 miliona, dok će finalisti će dobiti po 15 miliona evra, a šampion još četiri!

POGLEDAJTE I VIDFEO SNIMKE IZ SALCBURGA:

Srbin ubija bika: Delije spektakularnom koreografijom najavile meč sa Salcburgom

Ulični trubači u Salcburgu sviraju Zvezdinu pesmu

Nikad duži korteo Delija do stadiona

Delije iz Austrije napravile ludnicu pred polazak na stadion

Delije se sprdale sa austrijskim novinarima

Legendarni vođa Delija vodi navijanje u Salcburgu uz harmoniku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Titty Mcboob

    30. avgust 2018 | 00:12

    Svaka cast iako navijam za partizan svaka cast, drzali ste se ali iskreno sta Pavkov radi na klupu? Taj decko je sam rasturao Salzburg Ali svaka cast kako god zasluzili ste sve sta se dobili

  • Rale

    29. avgust 2018 | 23:53

    Pavkov mora obavezno da igra jer on razbija protivničke odbrane i otvara prostor maestru Benu. Kakav stranac, on nam nije potreban. Jedino može da dođe Boaći jer on je naš "domaći".

  • Fića

    30. avgust 2018 | 00:20

    Čestitke Zvezdi i Pavkovu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA