≫ 

Sve ste rekli sami: Novinar pitao Mirkovića da uporedi klupe Partizana i Zvezde posle tri pojačanja na Marakani (VIDEO)

Svestan je trener crno-belih da je večiti rival u prednosti kada je u pitanju širina rostera nakon završenog prelaznog roka

  • 26

Trener Partizana Zoran Mirković priznao je na konferenciji za novinare pred utakmicu protiv Bačke (nedelja 21.00 u Humskoj), da je realnost da Zvezda ima trostruko jaču klupu i da je procena da Partizan sa postojećim kadrom igra sa imperativom pobede na svakom narednom meču, jer više nema "kredita" u prvenstvu, zbog zaostatka već na startu Superlige.

- Ostala su nam samo dva takmičenja, ispali smo iz Evrope. Rekao sam i pred meč protiv Mačve da više nemamo kredita što se tiče domaće lige. U zaostatku smo za vrhom tabele i svaku utakmicu moramo da igramo na pobedu. Ona dolazi posle poraza i ispadanja od Bešiktaša, sigurno da neće biti lako, to će nam biti dodatni pritisak.

- Bačka je dobra i organizovana ekipa i sigurno nećemo imati lak zadatak. Gledali smo u pripremi meča utakmicu Bačke sa Vojvodinom i oni uopšte nisu bili podređeni u tom meču i ja uopšte ne mislim da će igrati bunker. To je ekipa koja je odlično izbalansirana i koja ima odlične defanzivce - rekao je Mirković, koji je istakao da neće biti lako spremiti ekipu posle poraza u Istanbulu.

Zoran Mirković na utakmici protiv Bešiktaša; Foto: partizan.rs/Miroslav Todorović

- Sigurno da je prva utakmica posle eliminacije najteža u tom smislu. Kratak je period od četvrtka do nedelje. Ekipa je fizički ispražnjena, kao i emotivno. Imali smo trening oporavka juče, pa jedan deo ekipa nije bio sa nama, video sam ih samo "na blic". Kako god da se osećaju, moraće do utakmice da poboljšaju svoje stanje i fizički i moralno - naglasio je trener Partizana, koji je najavio izmene u sastavu, ali i da će manje rotirati.

- Izmena će biti, zbog broja stranaca, možemo da nastupimo samo sa četvoricom, tako da već zbog toga dvojice neće biti, inače ovo drugo ću gledati da manje rotiram - poručio je Mirković, koji zbog povrede ne može da računa na Marka Jankovića.

- Marko je van stroja, Šćekić ima ozbiljnu posekotinu i videćemo da li će biti u kombinaciji za sastav - dodao je šef stručnog štaba crno-belih, koji se osvrnuo i na završnicu prelaznog roka i to što je Partizan poslao Ožegovića na pozajmicu u Rusiju.

Marko Janković van stroja za meč protiv Bačke; Foto: Marko Jovanović

- Naša procena je bila takva da nam je Ožegović bio treća opcija na špicu i da bi do decembra dobijao malo prostora i shodno tome smo doneli takvu odluku - odgovrio je Mirković, koji je rekao i da nije bilo vremena da Partizan dovede napadača poslednjeg dana prelaznog roka.

- Nije se imalo vremena za neke ozbiljnije priče. Bukvalno je bilo minut do 12. U takvoj situaciji sam više za opciju ne uzimati, nego uzimati.

Novinar je Mirkoviću predočio konstataciju Miroslava Đukića od prošle sezone, kada je istakao da je ključ Zvezdine titule bio širi roster, koji je, prema njegovim rečima, nakon poslednjeg dana prelaznog roka na Marakani utrostručen, kada su u Zvezdu stigli Marko Marin, Ričmond Boaći i Goran Čaušić.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by На целом свету ми је све 🔴⚪🔴 (@_odrodjenjamog_) on

- Sve ste rekli sami. U ovom momentu, sve to što je bilo pre nekog određenog perioda sada je multiplicirano. To je tako, to je realnost, mi imamo naš kadar. Naša procena je da do decembra idemo sa ovim kadrom i videćemo kako će biti - rekao je tener Partizana.

Takođe, Mirković je pričao i o obavezi kluba da prodaje igrače, posebno mlade.

- Imamo jednu grupu interesantnih mladih igrača i to bi trebalo da bude pravac za budućnost. Opet, imamo i taj usud da se borimo sa ekonomskim stvarima i kada dođe takva situacija gleda se interes kluba, neka sredstva moraju da se obezbede. Mora se naći balans i u tome - svestan je Mirković.

Nakon analize meča sa Bešiktašom ostao je pri mišljenju koje je izneo odmah posle utakmice u Istanbulu.

- Ne mnogo različito od onoga što sam rekao posle meča. Jeftino primljeni golovi, inertnost u većem delu utakmice i to što počinjemo da igramo tek kada nam rezultat ne odgovara, to je nedopustivo za takve mečeve - konstatovao je trener Partizana, koji je na kraju konferencije pokušao da motiviše navijače da dođu u Humsku na meč protiv Bačke.

- Publici je uvek otvoren poziv. Mi igramo u 21.00 u nedelju, mi ćemo sigurno biti tamo - zaključio je Zoran Mirković.

Crvena zvezda takmičenje u Ligi šampiona počinje sudarom sa Napolijem. Koliki je izazov čeka svedoči i kvota 8,50 na keca. Sve MOZZART kvote pogledajte ovde.

Još se čeka prvenac Kristijana Ronalda. Sada je Juventus veliki favorit sa kvotom 1,25 na dvojku. Pogledajte i ostale kvote MOZZART kladionice za utakmicu Parma – Juventus.

Atletiko je protiv Selte vezao pet pobeda, šesta bi bila vredna kvote 1,80. Pogledajte sve MOZZART kvote za utakmicu Atletiko – Selta.

PSŽ je svaku od tri pobede u Ligi 1 ostvario uz bar tri data gola. Kombinacija 2&3+ plaća se kvotom 1,40. Pogledajte i druge kvote MOZZART kladionica za utakmic Nim – PSŽ.

VIDEO: Svetozar Marković u suzama komentariše meč Bešiktaš - Partizan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SASKA KUMANOVO

    2. septembar 2018 | 12:12

    Da STE SPOSOBNA UPRAVA doveli bi STE Iskusnog trenera a VI namerno to Radite DA preko Mirkovica prekrivare Svoj neuspeh I NESPOSOBNOST PREKO GARAGANI PAMETNIJE RADE A VI PROFITERI MARS BRE KRLEZI SROZASTE NASU SVETINJU PODELISTE NAVIJACE DA BOLJE MULJATE

  • VIKTOR

    2. septembar 2018 | 10:22

    MISKOVICU DALI IZJAVE DAJES PO NALOGU PROPALE UPRAVE ZNAS GDE SI DOSAO AKO NE MOZES DA OSTVARIS ZACRTANE PLANOVE LEPO SE ZAHVALI KORUMPIRANOJ UPRAVI KOJA VISE VOLI NOVAC OD USPEH PARTIZANA I NAPUSTI TO MESTO SVI BRE VI NEMATE ZNANJA DA VODITE PARTIZAN NAVIJACI SU VAM RASULO A VI HOCETE USPEH. G NJ I D E

  • Dasa

    1. septembar 2018 | 17:02

    Ivice daj neku BOMBU...hahahaaa....mucenik nas u crno zavio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA