≫ 

Mislio sam da se nikad neće desiti, 7 sati sam čekao: Čaušić detaljno opisao filmsku dramu prelaska u Zvezdu i kako je Nikoliću rekao NE

Sve se idealno namestilo da dođem u Zvezdu posle šest i po godina - poručio je Čaušić u povratničkom intervjuu za Telegraf

  • 14

Burna je bila karijera Gorana Čaušića, još burniji dan povratka u Crvenu zvezdu!

Momak koji nikada nije dobio pravu šansu u crveno-belom rešio je da put do vrha gradi težim putem, pa je posle pozajmice Sopotu veće korake napravio u FK Rad, gde ga je cenio i u vatru gurnuo Marko Nikolić.

U Zvezdi je veliki respekt prema njemu gajio Vladan Milojević, pa se ispostavilo da su dva najbolja mlada stručnjaka Srbije imali veliki uticaj na Čaušića.

Nekada u duelu sa Lukom Milivojevićem Foto: MN Press

Kasnije je igrao za Eskišehir, Manisu, Osasunu i na kraju Arsenal iz Tule, gde je odigrao odličnu sezonu pod vođstvom Miodraga Božovića.

Ako izgubi i treću od uvodne četiri utakmice posao Žozea Murinja biće ugrožen. Mančester junajted ne sme da rizikuje – dvojka vredi kvote 1,65. Pogledajte sve MOZZART kvote za sudar Barnlija i Mančester junajteda.

Grof je otišao iz Tule, a poslednji dan prelaznog roka bio je filmski za Čaušića, sa srećnim krajem, o čemu je sa ushićenjem govorio za Telegraf dok još nije raspakovao kofere sa puta iz Rusije.

- Bilo je kao na iglama poslednjeg dana, nekako se sve brzo desilo, na početku sezone sam se čuo sa klubom i hteli su da me dovedu, ali je postojao problem oko obeštećenja, eto, poslednjeg dana su se javili opet. Iskreno, mislio sam da će se teško sve završiti, Rusi su teški što se pregovaranja tiče. Ipak, sve se dobro završilo, sedam sati sam bukvalno bio u klubu poslednjeg dana, samo da se sve završi oko papira i ugovora, presrećan sam što sam se vratio posle šest i po godina - u jednom dahu će povratnik Čaušić za Telegraf.rs.

Čaušić je bio akter čuvene utakmice omladinaca sa Zenitom, kada je na Marakani bio Vladimir Putin Foto: MN Press

Da li si se potajno nadao novom pozivu ako Zvezda uđe u Ligu šampiona?

- Iskreno, nisam se nadao zato što je malo vremena ostalo, mislio sam da poslednji dan nije dovoljan, bilo je još nekoliko ponuda pored Zvezde, a mislio sam da me nikako neće pustiti u takvom trenutku poslednjeg dana prelaznog roka kad već ne mogu da dovedu nikog. Ipak, namestilo se sve kako treba i super je ispalo!

Poznato je i da te je Videoton imao na radaru, Marko Nikolić te ceni?

- Jeste, sa Nikolićem sam sarađivao u Radu, poznajemo se dobro, izuzetno ga cenim kao trenera i čoveka. Bilo je ponuda i sa njihove strane, ali je problem ispao oko obeštećenja, rekao sam i Marku da mi je Zvezda na prvom mestu, ako ne bude ništa od Zvezde, onda možemo da pričamo za Videoton.

Kada su mnogi sumnjali u Čaušića, Marko Nikolić je bio taj koji mu je pružio šansu Foto: Marko Todorović

Sigurno si pratio Zvezdine kvalifikacije, kako si video istorijski meč sa Salcburgom?

- Gledam Zvezdu redovno, svaku utakmicu kad mogu, kad se poklope obaveze. Trener Milojević je u ovoj i prethodnoj sezoni napravio izuzetnu ekipu, disciplinu, ima dobar kadar, na svakoj poziciji dva igrača, to je jako bitno. Imali smo dosta sreće protiv Salcburga, ali to je deo fudbala i bilo je vreme da se konačno poklopi da igramo Ligu šampiona.

Vladan Milojević je već veoma pohvalno govorio o tebi, kako je protekao vaš direktan razgovor?

- Kratko smo se čuli, dobro se već poznajemo, rekao mi je samo da bi voleo da dođem, meni je to bilo dovoljno. Nije bilo potrebe da dublje pričamo oko nekih stvari jer se znamo i sarađivali smo u omladincima ili kadetima, čak sam bio kapiten te njegove generacije. Nema tajni među nama dvojicom, meni je bilo dovoljno da mi kaže da mu trebam. To je bilo to!

Milojević Čaušiću: Trebaš mi u ovoj ekipi! Foto: Marko Jovanović

Veruješ da ćeš imati dovoljno mesta, u veznom redu je velika konkurencija?

- Vidim da ljudi dosta pričaju o toj poziciji 10, a ja nisam klasična desetka, više sam igrač veze kao Nenad Krstičić. Ja sam taj tip igrača, ima tu i Jovičića, Jovančića... Meni je bitno da je konkurencija dobra jer će onda svi dati maksimum, treba imati dosta igrača da se izgura sezona i osvoji dupla kruna.

Da li si zadovoljan formom i spremnošću da odmah uskočiš u pogon?

- Nema problema, igrao sam pet i po godina u Evropi, tursku i špansku ligu, sve su to jake utakmice svakog vikenda. Spreman sam, počeo sam u Tuli pripreme kad i Zvezda, odigralo se pet kola u Rusiji, odmah mogu da uskočim u trenažni proces.

Pitanje je kako bi se sve odvijalo da je Božović ostao u Tuli Foto: Marko Todorović

Grof Božović je sa tobom napravio pun pogodak u Tuli, kako gledaš na prošlu sezonu?

- Prošla sezona je bila najbolja u istoriji kluba, ja sam tamo najviše otišao zbog Grofa, da nije on tamo bio, ne bih otišao u Tulu. Bilo je stvarno dobro, prezadovoljni su bili, žao mi je što nije  ostao Grof, ali dobro, da je ostao, onda me tek on ne bi pustio i ko zna šta bi bilo sa pričom oko Zvezde. Kad pogledamo sve, sve se namestilo kako treba.

Nije Čaušić dobio priliku da ostavi trag ranije u Zvezdi, sada je želja još jača da se sve nadoknadi.

- Dešavalo se šta se dešavalo, ne bih se vraćao na to što je bilo ranije, bitno mi je sad da se fokusiram i došao sam u najboljem trenutku. Šta je bilo, zaboravićemo, nadam se da sada ide ono najlepše - zaključio je Čaušić.

VIDEO - Milojević o pojačanjima: Tri dobra fudbalera i tri dobra čoveka

(B. Vinulović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • johnny

    2. septembar 2018 | 14:19

    Prošle godine ga zvezda zvala,u koju je mogao da dođje bez obeštećenja,otišao u rusiju! Mogao si za dž a sad plaćamo za tebe. Da nije ušla u lš ne bi ti hteo da se vratiš!

  • Komsija -guraj care

    2. septembar 2018 | 15:19

    Nisam dobar poznavaoc fudbala ali za momka mogu da kazem da je prva liga ,u jednom periodu smo ziveli blizu i dobro ga poznajem kao i njegovu porodicu .Sve sto je postigao a krenuo je od nule postigao je trudom i krvavom borbom uz podrsku iskljicivo samo porodice .Nije jedan od onih koji je preko “tata,kobinacija “ stigao dovde .Zelim mu zdravlje i da jos dugo dugo uspesno igra .

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    2. septembar 2018 | 13:10

    Добродошао и ти,као и сви остали, као и они који ће тек доћи. Ово се чекало. Сад ће играчи сами да се нуде да играју у Звезди, у неприкосновеом шампиону Србије, прваку европе, учеснику никад јаче ЛШ, са,мсм чак 13 бивших и садашњих првака европе. Овако ради озбиљан клуб, озбиљан менаџмент, који тежи успеху клуба. Радо бих у оваквом тиму видео Ле Талека, много би значио.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA