≫ 

Zvezda rutinski protiv Vojvodine, Ben nastavio golgetersku seriju! (VIDEO)

Derbi 7. kola igrao se Novom Sadu, a Crvena zvezda je pokazala kvalitet u duelu sa Vojvodinom

  • 72

Fudbaleri Crvene zvezde posle plasmana u Ligu šampiona imali su novi izazov u Superligi. Crveno - beli su gostovali Vojvodini u derbiju 7. kola Superlige Srbije i zabeležili rutinsku poobedu od 4:1.

Ovo je sedma pobeda u nizu Zvezde protiv Vojvodine. Crveno- beli su sa 18 bodova i dalje lideri tabele.

>>> Mislio sam da se nikad neće desiti, 7 sati sam čekao: Čaušić detaljno opisao filmsku dramu prelaska u Zvezdu i kako je Nikoliću rekao NE

Milojević je malo "promešao karte" za ovaj meč, ali se odlučio za sastav sa šestoricom junaka iz Salcburga  Borjanom, Stojkovićem, Degenekom Rodićem u zadnjoj liniji, Jovančićem u sredini te Benom u napadu!

Posle izjednačenih prvih 15 minuta u kojima nije mnogo viđeno, rasplamsala se igra na stadionu Karađorđe.

Zvezda je počela da se otvara i da vreba iz kontranapada i da dugim loptama traži Pavkova i Bena. To je urodilo plodom u 16. minutu, kada je Pavkov šutirao i postigao gol, ali uz nespretnu reakciju golmana Rockova koji se okliznuo i ispustio loptu.

VOJVODINA - CRVENA ZVEZDA 1:4

(Đuričin 20 - Pavkov 16, Ben 44 p, 76. Babić,90)

VOJVODINA: Rockov – Stojković, Antić, Graovac, Đorđević – Đuričin, Đurić, Milojević, Huhumis, Eze, Fofana. Trener: Aleksandar Veselinović.

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Stojković, Degenek, Babić, Rodić – Jovičić, Jovančić – Kafu, Ebesilio, Ben– Pavkov. Trener: Vladan Milojević.

Ipak, to nije pokolebalo crveno-bele iz Novog sada koji su ubrzo izjednačili u 20. minutu i to posle odlične akcije Stojkovića koji je centrirao Fofani, a ovaj spustio loptu za Đuričina.

Fudbaleri Zvezde nisu pokazivali umor iako su imali u sredu jako težak meč ne samo fizički nego i emotivno, već su nastavili da napadaju.

Kafu i Ben su najavili da bi mogli da budu opasan tandem. U dva minuta imali su dve odlične šanse, ali nisu uspeli da ih realizuju.

Zvezda u 26. minutu ostaje bez Pavkova koji se povredio posle sudara sa golmanom Rockovim, koji je takođe izašao tri minuta kasnije.

Zvezda je u 44. minutu imala ponovo šansu kada je Jovičić odlično probio, ali je oboren i dosuđen je penal koni je Ben pretvorio u vođstvo.

U nastavku meča viđen je zanimljiv fudbal. Zvezde ja imala incijativu i posed lopte, ređala je šanse, ali je i Vojvodina znala da zapreti golu Borjana. Međutim, golman Zvezde je bio na visini zadatka.

Novosađani su uglavnom koristili kontranapad, posle promašaja crveno-belih iz Beograda.

Ipak, česti napadi Zvezde su urodili plodom u 76. minutu. Očigledno da je ulazak Krstičiča standardnog igrača u 73. minutu doneo kvalitet. Isti igrač je odlično dodao na levo do Simića koji je centrirao Benu, koji je lako spustio loptu u mrežu za 3:1.

Posle toga dolazi do opuštanja, pa je Zvezda na kraju na samom isteku dala gol za 4:1 posle kornera Krstičića, strelac je bio Babić.

Rezultati i strelci 7. kola:

Zemun - Rad 1:0

(Kukuličić 46)

Čukarički - Radnički Niš 1:1

(Stojanović 23 - Stevanović 29 autogol)

Napredak - Voždovac 0:0

Radnik - Proleter Novi Sad 0:0

Mladost - Mačva 1:2

(Pejović 27 - Gavrić 19, Obrovac 81)

Spartak Subotica - Dinamo Vranje (Marčić 9, 52)

Vojvodina - Crvena zvezda 1:4

(Ðuričin 20 - Pavkov 16, Ben 45. penal, 77, Babića 90+3)

Partizan - Bačka 21.00

Tabela: Crvena zvezda 18 bodova, Radnički Niš 14, Čukarički 12, Mladost Lučani 12, Partizan 10, Mačva 10, Vojvodina 9, Proleter 8, Voždovac 8, Backa 8, Napredak 7, Rad 7, Radnik 7, Spartak 7, Napredak 6, Zemun 5, Dinamo Vranje 3.

Foto: crvenazvezdafk.com

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA