≫ 

Evo zašto UEFA neće kazniti Zvezdu praznim tribinama protiv Napolija!

U petak će disciplinska komisija UEFA izreći kaznu Zvezdi zbog uletanja navijača na teren posle meča u Salcburgu

  • 21

Navijači Crvene zvezde strepeće do petka kada će se zvanično znati kakva kazna čeka klub zbog izgreda navijača tokom i posle meča u Salcburgu.

Novčana kazna ih čeka sigurno, ali je pitanje da li će biti zaključavaje Marakane?

Međutim, gledajuči ranije situacije sa drugim klubovima, opcija bez navijača nije zabeležena, već su svi plaćali novčane kazne.

UEFA je u Salburgu primetila četiri prekršaja navijača: ulazak navijača na teren, paljenje baklji, šteta na stadionu i ubacivanje predmeta na teren.

Foto: Telegraf

Razlog za brigu čelnika Crvene zvezde je taj što se gresi "crveno-belih" razmatraju po hitnom postupku, a ne 27. septembra kada će na red doći Salcburg kao organizator.

Ali, ima nekoliko argumenata zbog kojih UEFA ne bi trebalo da kazni Zvezdu igranjem pred praznim tribinama.

FAKTI:

* Kada je Barselona razbila PSŽ u četvrtfinalu Lige šampiona sa 6:1, navijači su utrčali u teren da proslave. Klub je kažnjen sa 19.000 evra

* Na utakmici Lige Evrope, Totenhem - Partizan 2014. godine, nekoliko navijača je dva puta ulazilo u teren i pravilo prekide. Uefa je kaznila Totenhem sa 13.000 evra

* Navijači Seltika iz Glazgova uleteli su u teren 2017. godine kada je rival bio PSŽ, a čak su imali bliski kontakt sa Embapeom. Kazna je bila 10.000 evra za Škote.

*Pre utakmice Lion - Bešiktaš 2017. godine uleteli su navijači na teren pa je duel kasnio 45 minuta. Bilo je ubacivanja predmeta, još krupnih prekršaja, a oba kluba su kažnjena sa po 100.000 evra.

Iz ovih primera se vidi da UEFA ne bi trebalo da bude rigorozna ni u Zvezdinom slučaju, jer nije bilo velikih prekršaja.

POGLEDAJTE NAJBOLJE VIDEE IZ SALCBURGA

VIDEO: Srbin ubija bika: Delije spektakularnom koreografijom najavile meč sa Salcburgom

VIDEO: Delije se sprdale sa austrijskim novinarima

VIDEO: Ludnica u miks zoni: Dok je Savić davao izjavu, fudbaleri Zvezde su odvrnuli zvučnike

VIDEO: Da ste najbolji, lagao vas neko: Zvezdini igrači isprozivali Salcburg pesmom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N N

    5. septembar 2018 | 14:15

    Zato sto je drzavni projekat a tu cenu placaju gradjani Srbije kao i dugovanja kluba koja su pre dve godine premasila 50 mil eura kolko ovak klub ne vredi sa sve stsdionom a da ne govorimo o dugu za struju koji decenijama nije placen pa je i struja u rupi bila iskljucena.

  • Ckalja

    5. septembar 2018 | 14:02

    Ma ne recite dva put. UEFA je to mafijaaa brale!

  • zmaj

    5. septembar 2018 | 13:53

    Malo mi glupo da kaznjavaju gostujući klub zbog navijaca, pa sta je tu klub mogao da uradi, mozda da povede svoje redare i policiju!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA