≫ 

Najveći švajcarski medij brutalno iskritikovao Džerdana Šaćirija: Jesmo na planini, ali nismo maloumni!

Nema milosti za nepoštovanje Švajcarske

  • 2

Švajcarski portal Blik kritikovao je Džerdana Šaćirija zbog načina na koji se izvinio nakon prikazivanja albanskog orla protiv Srbije na Mundijalu u Rusiji.

Glavni urednik sportske rubrike Feliks Bingezer, za razliku od Granita Džake i Štefana Lihštajnera za koje veruje da su iskreni, osudio je nastup Šaćirija pred novinarima i izjavu njegovu nazvao "glupom".

Posebno mu je zasmetao deo u kome fudbaler rođen u Gnjilanu kaže da se izvinjava "svima koji su gledali meč u planinama", jer novinar Blika smatra da izraz "u planinama" označava nekog da je "seljačina".

Provokacije došle glave Foto: AP/Tanjug



- Da, gospodine Šaćiri, mi smo planinska zemlja. Ali nisu svi koji žive u planinama maloumni i zaluđeni nacionalisti - navodi se u tekstu Blika.

Kritikovan je i selektor Vladimir Petković što je kao zamenika kapitena postavio upravo Džaku ispred Jana Zomera, jer bi iskusni golman mogao da "razvije moć povezivanja u heterogenom timu".

Šaćiri, Džaka i Lihštajner su golove Srbiji proslavili sklapanjem albanskog orla rukama, za šta su samo novčano kažnjeni na Svetskom prvenstvu (Albanci iz Švajcarske sa po 10.000 franaka, a Lihštajner 5.000).

VIDEO - Igra za Švajcarsku, na nozi istetoviran albanski simbol



(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Švico!!!

    5. septembar 2018 | 15:00

    Tek ste nadrljali od te horde koju ste prigrlili.

  • Nusknvp

    5. septembar 2018 | 20:10

    Jos malo pa kad vas sipci pojure iz te planine...bice kuku lele. Svajcarska je cetrvrta albanska drzava u evropi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA