Holivudske promocije za najveće promašaje: Kako su Zvezda i Partizan zapalili navijače, a zatim ih još više razočarali! (VIDEO)

Sudbina se poigrala sa našim najvećim klubovima u dva slučaja, u kojima su se pravili izuzeci pri dovođenju novih igrača

  • 4

Nekada velika očekivanja može da prevaziđe još veće razočarenje. Na takav slučaj naišli su navijači Crvene zvezde i Partizana, nakon želje da što bolje ispromovišu bombastično pojačanje.

Jedan slučaj zabeležen je u KK Crvena zvezda, drugi u KK Partizan, i jedni i drugi imali su odličan marketinški potez u promociji igrača, ali na to igrači nisu umeli ili mogli da uzvrate na pravi način partijama na terenu.

Nije mogao Sofo da ispuni Zvezdine zahreve Foto: Marko Todorović

ZVEZDINA SKRIVENA KAMERA ZA SOFOA

Ne tako davne 2015. godine, Sofoklis Skorcanitis došao je u Crvenu zvezdu kao renomirani igrač visoke evropske reputacije iz Makabija, iza sebe je imao evroligašku titulu, bio član prve petorke Evrolige, osvojio je evropsu bronzu i svetsko srebro sa Grčkom...

Bilo je to dovoljno da navijače baci u trans, pa se spremila neobična zamisao kako bi se korpulentni Sofo što bolje dočekao.

Priređena mu je skrivena kamera u kojoj je na aerodromu dočekan u starom GSP autobusu, kojim je krenuo ka prostorijama kluba.

Druženje sa navijačima u autobusu Printskrin:Youtube/KK Crvena zvezda Telekom

Sve mu je delovalo čudno i bizarno dok se nije zaorila pesma navijača uz razvijanje zastava i šalova, što ga je dirnulo, ali nije posle toga uspeo da odgovori i na terenu na sve zahteve Dejana Radonjića.

Posle dva meseca sporazumno je raskinuta saradnja, došao je Vladimir Štimac koji je ispunio očekivanja, a Zvezdi je ostala mala uteha - Evroliga je sa posebnim pohvalama tretirala marketinški deo posla i samu ideju da se napravi nešto potpuno drugačije.

Nije bilo navijača koji nije želeo da se slika sa Sumom kada je došao. Sada su jedva čekali da mu vide leđa... Foto: A. Nalbantjan

SEJDUBA SUMA ŽONGLIRA PRED PUNIM TRIBINAMA

Crno-beli su najveću transfer sapunicu imali u liku Sejdube Sume, afričkog fudbalera koji je na kraju ipak oborio klupski rekord, došavši iz Slovana iz Bratislave za 1.650.000 evra.

Svi su očekivali bravure, majstorije, uvođenje u Ligu šampiona, a zapravo se Suma razmahao samo na promociji.

Isplanirano je da se sve uradi u maniru Reala i Barselone, koji igrače promovišu na glavnom terenu, a tome su prethodili lekarski pregledi i potpis trogodišnjeg ugovora.

Orila se pesma dok je Suma pokazivao šta ume sa loptom Foto: A. Nalbantjan

Dugo se Suma pripremao za izlazak, što je izvedeno uz taktove "Marša na Drinu", a na istočnoj tirbini se okupio veliki broj navijača. Sumu je impresionirao dolazak velikog broja Grobara, koji su odmah počeli da mu skandiraju, pa se potrudio da im pokaže repertoar dobrih poteza i poigravanja sa loptom, a onda je pristupuo potpisivanju autograma na majicama, loptama i drugim rekvizitima.

Bilo je i prozivki na račun navijača Crvene zvezde, ali im Suma na terenu, nakon toga, nije mnogo pokazao.

Bacale su se lopte Foto: A. Nalbantjan

U klub je došao u julu 2017, a sada se oprostio i prešao u redove Makabija iz Haifa. Ipak, u fudbalu stvari idu malo teže nego u košarci gde su transferi i raskidi ugovora fluidniji, pa je Partizan imao mnogo problema da pronađe adekvatno rešenje.

Gvinejac će isprva potpisati ugovor o ustupanju do narednog leta, u koji će biti upisana i otkupna klauzula, ukoliko, naravno, sve tri strane budu zadovoljne. Crno-beli bi pre svega da skinu omču od mesečne plate Sume (46.000 evra), čime bi rasteretili budžet predviđen za igrački kadar.

VIDEO - Deca Partizana preokrenula protiv Zvezde za veliku pobedu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ⭐⭐⭐

    6. septembar 2018 | 15:10

    Glupo poređenje.Sofo je poznato svetsko košarkaško ime,velika zvezda..i Zvezda je na ovaj način napravila dobar marketinški potez.U Evropi celoj i na sajtu EL ovo je bio viralni video.A Zvezda koga god da je dovodila titule je osvajala i igrala Evroligu..a Partizan baš ništa postigao nije sa Sumom. Hahaha

  • Bojan FCRS

    6. septembar 2018 | 15:01

    Ma Suma je pobednik definitivno 😂

  • Но комент

    6. septembar 2018 | 15:57

    Шта кажеш,као Реал!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA