≫ 

Ovako izgleda nova Argentina bez Mesija: Čolov sin dao gol na debiju za Gaučose (VIDEO)

Južnoamerikanci krenuli u remont posle neuspeha na Mundijalu, Mesi preskočio ovo reprezentativno okupljanje, Dibala i Ikardi presedeli meč na klupi

  • 0

Fudbalska reprezentacija Argentine krenula je u "novi život" posle rane eliminacije na Mundijalu u Rusiji, slabašna Gvatemala je bila idalan rival za "restart" Gaučosa koji su u laganom maniru slavili rezultatom 3:0 u Los Anđelesu.

Nije bilo Mesija, koji i dalje preispituje reprezentativni status, nije bilo ni Dibale i Ikardija, oni su, doduše, meč odgledali sa klupe, pa je v.d. selektora Lionel Skaloni na delu mogao da vidi kako funkcioniše tim sa mnogo novih imena, koja su do sada, uglavnom, bila skrajnuta u drugi plan.

Od tri gola, dva su delo debitanata, Đovanija Simeonea i Gonzala Martineza, a jedan Đovanija Lo Selsa, koji je takođe postigao "prvenac" za nacionalni tim.

Đovani Simeone u akciji protiv Gvatemale Foto: Tanjug/Ap

Pomenuti trio je, zajedno sa ostatkom ekipe, udahuo novu energiju Argentini u odsustvu najvećih zvezda, koje polako silaze sa reprezentativne pozornice. Koliko je Skaloni promenio sastav svedoči podatak da je od poslednjeg meča na Svetskom prvenstvu u prvoj postavio protiv Gvatemale bio samo Nikolas Taljafiko, i to sa kapitenskom trakom.

Neka nova Španija sa Luisom Enrikeom na klupi, bez Đerara Pikea, Davida Silve i Andresa Inijeste. Kec i dvojka poravnati na 2,75. Pogledajte sve MOZZART kvote za utakmicu Engleska - Španija.

Nije, naravno, bilo potrebe da Gaučosi protiv totalnog autsajdera forsiraju najače snage, ali je i jasno isto tako da će se Argentinci ubuduće oslanjati na nove, mlade lavove, uz prisustvo, možda, još nekolicine proverenih imena, bez kojih se, ipak, ne može - poput Ikardija, Dibale i eventualno Mesija, čija se odluka o nastavku reprezentativne karijere čeka.

U nastavku pogledajte najzanimljivije detalje sa utakmice i tri gola postignuta u prvom poluvremenu.

PRIJATELJSKE UTAKMICE

Venecuela – Kolumbija 1:2

Sjedinjene Američke Države – Brazil 0:2

Ekvador – Jamajka 2:0

Meksiko – Urugvaj 1:4

Argentina – Gvatemala 3:0

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA